NA ČEKANJU: Uskoro molba za izručenje ubice Nikole Bojovića

Još u Crnoj Gori

NA ČEKANJU: Uskoro molba za izručenje ubice Nikole Bojovića

Crna Hronika -
Nikola Bojović ubijen je oko 7.00 sati 29. aprila u ulici Carice Milice naočigled prolaznika kada je u njega, prilikom izlaska iz pekare, ispaljen veliki broj metaka

BEOGRAD - Srpsko Ministarstvo pravde i državne uprave će u najskorijem roku dostaviti Crnoj Gori molbu za izručenje osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića 29. aprila u Beogradu, rečeno je u tom sudu.

U toku je izrada molbe za izručenje Saše Cvetanovića koja će zajedno sa odgovarajućom sudskom dokumentacijom biti u najskorije vreme dostavljena Ministartvu pravde Crne Gore, preciziraju u ministarstvu.

Prema podacima srpskog ministarstva, Cvetanović je uhapšen po srpskoj poternici i ima srpsko državljanstvo.

Da li poseduje i crnogorsko državljanstvo, Ministartvo pravde i državne uprave navodi da u ovom trenutku nema ta saznanja.

Cvetanović je uhapšen 29. avgusta u naselju Tološi u Podgorici i sumnjiči se da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Nikola Bojović ubijen je oko 7.00 sati 29. aprila u ulici Carice Milice naočigled prolaznika kada je u njega, prilikom izlaska iz pekare, ispaljen veliki broj metaka.

Pre mesec dana u Budvi su uhapšeni Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić osumnjičeni za umešanost u ubistvo Nikole Bojovića, a 29. jula je zahtev za njihovu ekstradiciju srpsko Ministarstvo pravde i državne uprave podnelo Crnoj Gori u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države.

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo zemunskog klana nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine

Luka Bojović se označava kao novi vođa zemunskog klana koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Španiji gde čeka izručenje Srbiji gde je tražen zbog više ubistava i pokušaja ubistava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track