NOVO SUĐENJE: Apelacioni sud poništio presudu švercerima skanka!

Produžen pritvor

NOVO SUĐENJE: Apelacioni sud poništio presudu švercerima skanka!

Crna Hronika -
Ukinutom presudom Đuro Milicević i Vladimir Antović su bili osuđeni na kazne zatvora od po 10 godina, a Branko Bajić, Dalibor Polić i Nenad Polić na po sedam godina

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Specijalnog suda kojom su krijumčari skanka na teritoriji Makedonije, Crne Gore, Srbije i Nemačke bili osuđeni na kazne zatvora od sedam i 10 godina i naložio da im se suđenje pred Specijalnim sudom ponovi.

Ukinutom presudom Đuro Milicević i Vladimir Antović su bili osuđeni na kazne zatvora od po 10 godina, a Branko Bajić, Dalibor Polić i Nenad Polić na po sedam godina.

Takođe su presudom bili obavezani da solidarno, na ime ostvarene protivpravne imovinske koristi, u budžet Srbije uplate 200.000 evra.Iako je prvostepena presuda ukinuta, Bajiću, Daliboru Poliću i Nenadu Poliću produžen je pritvor do dalje odluke suda.

Po nalažu Apelacionog suda prvostepena presuda je doneta uz bitnu povredu odredaba krivicnog postupka pa zbog toga nije moguće ispitati pravilnost i zakonitost odluke.

Milicević je ukinutom presudom bio oglašen krivim jer je od decembra 2010. godine do aprila 2011. godine, zajedno sa Nikicom Polićem organizovao kriminalnu grupu, čiji su pripadnici bili Antović, Bajić, Dalibor Polić i Nenad Polić, kao i hrvatski državaljnin Ivica Simunović.

Oni su u međunarodnim razmerama, na teritoriji Makedonije, Crne Gore, Srbije i Nemačke radi sticanja nezakonite finansijske koristi, krijumčarili sintetičku marihuanu, odnosno skank.Nikica Polić (37), koji je prema pisanju "Aloa" bivši direktor FK Zemun i Simunović tim povodom već su pravosnažno osuđeni u Nemačkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track