UHAPŠENA BRAĆA ŠIMIĆ: Na otpadu skrivali 87 ukradenih vozila!
Foto: Kurir

Štancovali i lažnu dokumentaciju

UHAPŠENA BRAĆA ŠIMIĆ: Na otpadu skrivali 87 ukradenih vozila!

Crna Hronika -
Veštačenjem je utvrđeno da su vozila pronađena na autootpadu Šimić ukradena na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i zemalja Evropske unije

SARAJEVO - Policija u Bosni i Hercegovini otkrila je u Grudama, u Zapadnoj Hercegovini, autootpad na koje se nalazilo 87 ukradenih vozila.

Vlasnici autootpada, braća Šimić, uhapšeni su, ali umesto da se obaveste vlasnici ukradenih vozila, sud je odredio da ona budu vraćena na autootpad na kojem su i zaplenjena.

Krađa automobila u BiH je svakodnevna pojava, a automafija je tako organizovana da, pre nego što ukrade automobil, ima sve podatke o vlasniku, uključujući i broj telefona.

Neretko, za skupocenije automobile nazovu vlasnika i traže određenu svotu novca za, navodno, vraćanje auta. Za starije automobile ne traže otkupninu, takvi se preprodaju, ili završe na nekom autootpadu za delove.

Veštačenjem je utvrđeno da su vozila pronađena na autootpadu Šimić ukradena na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske i zemalja Evropske unije.

Osim vozila, pronađeni su i različiti dokumenti za njihovu identifikaciju i drugi dokazi koji su upućivali na to da su vlasnici autootpada kupovali i preprodavali ukradene automobile i falsifikovali vlasnička dokumenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track