ĐACI OTKRILI: Profesora su pretukla deca navijači iz kraja
Foto: Printskrin RTS

Nakon napada na nastavnika u Novom Sadu

ĐACI OTKRILI: Profesora su pretukla deca navijači iz kraja

Crna Hronika -
Kako deca tvrde, napadači su se hvalili tučom i krađom, a pojedinci pominju da se radi o podmlatku jedne navijačke grupe

NOVI SAD - Dok policija tapka u mestu u istrazi o napadu osnovaca na nastavnika matematike Ivana Janeša, učenici škole "Kosta Trifković", već imaju imena potencijalnih osumnjičenih.

Na osnovu informacija koje su prikupili učenici kojima je Janeš predavao poslednje godine kao zamena stalnog profesora, u napadu nisu učestvovala deca iz njihove osnovne škole. To potvrđuje i sam Janeš, koji smatra da bi lako prepoznao svoje učenike.

Kako deca tvrde, u pitanju su dečaci koji žive u tom kvartu i pohađaju susedne škole. Oni su se hvalili tučom i krađom, pa su prve vesti stigle i do nastavnika, naročito do Ivanove supruge Tijane, koja predaje u školi "Kosta Trifković".

Pojedina deca pominjala su čak i da se radi o podmlatku jedne navijačke grupe.

"Upravo sam bio u policiji koja nema nove podatke. Sada pokušavamo da informacije prosledimo policiji, ali tako da se zaštite deca koja žele da pomognu", priča Janeš.

Paralelno, direktora škole "Kosta Trifković" zvale su brojne kolege, direktori ostalih škola, nudeći pomoć u rasvetljavanju slučaja i dostavljajući informacije.

"Dok je bio na zameni, on i njegova supruga ostavili su utisak na decu. Dobro vlada materijom, i matematikom i informatikom, vaspitan je i vredan i očekivano je da deca žele da pomognu", priča Milan Spasojević, direktor škole "Kosta Trifković".

Za to vreme u policiji samo kažu da i dalje rade na identifikaciji počinilaca. Do sada, tvrde direktori obližnjih škola, policija još nije kontaktirala ni sa kim od njih.

"Još nisam sredio utiske, još nemam stav o tome i besan sam. Ljut sam jer su to deca. Strašno mi je da pomislim da će moj sin kada poraste biti vođen slikom: "udri, kradi, pljačkaj, niko ti ništa ne može". Ako sada ništa ne učinimo, ovakvi slučajevi će se ponavljati", kaže Janeš.

On dodaje da je njegov jednoipogodišnji sin burno reagovao kada ga je video pretučenog i da nije smeo ni da ga pogleda.

Ostavka predsednice Saveta za javni red zbog nasiljaPredsednica Saveta za javni mir i bezbednost Skupštine grada Novog Sada Branka Bežanov podnela je danas neopozivu ostavku na to mesto, zbog incidenta u kojem je grupa osnovaca pretukla jednog nastavnika u tom gradu. "Više puta sam apelovala na nadležne u MUP-u Srbije da se imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, i osim obećanja da će se to uskoro rešiti, nije se ništa dogodilo. Ove godine, 1. oktobra, biće pune četiri godine kako Novi Sad nema načelnika policije", navela je Branka Bežanov u saopštenju. Ona je ocenila da činjenicu da glavni grad Vojvodine i dalje nema načelnika policije izgrednici doživljavaju kao signal da "mogu da rade sta hoće". "Zbog svega toga i osećaja bespomoćnosti da bilo kako pomognem da se ovo stanje promeni, podnosim neopozivu ostavku na ovu funkciju i time apelujem još jednom na nadležne u MUP-u da se ovaj problem hitno reši, jer je i sada već suviše kasno za one koji su napadnuti, a naročito za one koji su stradali", navela je Branka Bežanov.

http://www.youtube.com/watch?v=779AL5ipEu4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track