STRAVIČNO: Marokanski azilanti silovali Zagrebčanku!

Preti im 10 godina robije

STRAVIČNO: Marokanski azilanti silovali Zagrebčanku!

Crna Hronika -
Prava drama odvijala se prošlog petka između ponoći i dva sata ujutro u neposrednoj blizini hotela Porin u novozagrebačkom naselju Dugave, gde živi 200 emigranata

ZAGREB - Trojica državljana Maroka, koji su podneli zahtev za azil u Hrvatskoj, uhapšena su zbog sumnje da su silovali 19-godišnju Zagrepčanku.

Postoje, međutim, i sumnje da je ceo slučaj fingiran kako bi izbegli vraćanje u svoju zemlju.

Prava drama, kako javljaju hrvatskih mediji, odvijala se prošlog petka između ponoći i dva sata ujutro u neposrednoj blizini hotela Porin u novozagrebačkom naselju Dugave, gde bolju budućnost godinama iščekuje više od 200 osoba.

Marokanci starosti od 20 do 28 godina devojku su navodno upoznali preko jedne od društvenih mreža, a u petak su se i sastali na dogovorenom mestu.Nakon kraćeg druženja, devojka je sa njima krenula prema Novom Zagrebu javnim prevozom, a šta se tačno događalo posle nadomak hotela gde su Marokanci smešteni, može se samo nagađati.

"Ima azilanata koji na sve moguće načine pokušavaju postići da ne budu vraćeni u matične zemlje pa dogovaraju krivična dela ili su u dogovoru s tobožnjim žrtvama. Ako je o tome reč u ovom slučaju, onda je to stvarno strašno , izjavila je jedna od komšinica novozagrebačkih azilanata.

Kako bilo, ako se sudskim putem mladićima iz Maroka dokaže krivica, preti im do deset godina boravka iza rešetaka, a zahtev za azil će im propasti.

Prema statističkim podacima, od 2004. Hrvatska je odobrila samo 80 azila, od čega je 30 supsidijarnih zaštita na određeni vremenski rok.

Azilanata je prošle godine u prihvatilištu u Kutini bilo 200-tinjak, u hotelu Porin više od 250, a u privremenom prihvatilištu u Istri stotinak.

S ulaskom Hrvatske u EU komšije stanara hotela Porin strahuju da će se stanje pogoršati i da će gostiju te vrste biti sve više.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track