POLICAJCI U ŠOKU: Ručnom bombom branili nasad marihuane!
Foto: PU Maribor

Samo jedan priveden

POLICAJCI U ŠOKU: Ručnom bombom branili nasad marihuane!

Crna Hronika -
Iznad ručne bombe koja je bila postavljena na letvi sa krovom na vrhu nalazila se i sigurnosna kamera

MARIBOR - Slovenačka policija 5.septembra ove godine u okolini Slovenske Bistrice otkrili su tri nasada marihuane. Na prvom su pronašli devet, na drugom 12, a na trećem 11 stabljika konoplje visokih između 180 i 210 centimetara.

Policajci su bili iznenađeni, kada su utvrdili da je jedan od nasada marihuane bio osiguran ručnom bombom, koja je bila povezana sa kanapom i sprovedena uz sam nasad. Inače iznad ručne bombe koja je bila postavljena na letvi sa krovom na vrhu nalazila se i sigurnosna kamera.

Policija je bila prinuđena da pozove stručnjake za protivminsku zaštitu, koji su odstranili ručnu bombu i utvrdili da se zapravo radilo o lažnoj ručnoj bombi koja nije imala u sebi eksploziva niti postavljen upaljač.

Grupa koja je sadila marihuana je završila u pritvoru, a među njima nalazio se i muškarac ( 80) i žena (69). Policija je pretresom njihovih kuća i stanova zaplenila 43 pištoljska metka i jedan patron za lovačku pušku. Jedan od privedenih je kasnije zadržan u pritvoru zbog gajenja konoplje i kršenja zakona o oružju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track