HOROR NA IBARSKOJ: Braći rukometašima nije bilo spasa!

Teška saobraćajna nesreća podno planine Rudnik

HOROR NA IBARSKOJ: Braći rukometašima nije bilo spasa!

Crna Hronika -
Ignjat (18) i Jevrem Popović (16), članovi Partizana, i njihova maćeha Vukica (44) putovali na svadbu u Rašku

RUDNIK - Braća zajedno otišla u smrt!Braća Ignjat (18) i Jevrem Popović (16) iz Beograda, igrači rukometnog kluba Partizan, kao i njihova maćeha Vukica (44) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se juče oko devet sati dogodila na Ibarskoj magistrali, podno Rudnika, u visini sela Zagrađe.Čekali ih na kafi- Vukica je bila za volanom „juga“. Iz zasad nepoznatih razloga iznenada je skrenula u levu traku i direktno udarila u kamion novopazarskih tablica, kojim je upravljao Aleksandar Z. (37) iz Kruševca - kaže izvor iz istrage.Nekoliko minuta posle tragedije, na mesto nesreće došao je Ignjatov i Jevremov otac Zvonko.- Ne znam šta se dogodilo! U deliću sekunde izgubio sam sve što sam imao. Ne znam kako ću dalje - bilo je sve što je smogao snage da kaže.S njim u društvu bila je i Dobrila, baka poginulih mladića i Zvonkova majka.- Umesto da smo u svatovima, zavijeni smo u crno. Ignjatu smo spremali rođendan, za mesec dana trebalo je da slavimo njegovo punoletstvo, a sad sam ostala bez oba unuka - očajna je ona.Nekoliko sati pre nesreće svi zajedno su krenuli iz Beograda u Rašku na svadbu. Putovali su u dva automobila, u „mercedesu“ je bio Zvonko s ocem Kostom i majkom Dobrilom, a u „jugu“ Ignjat i Jevrem s maćehom Vukicom, koja se nalazila za volanom.- Putovali smo zajedno, a dogovor je bio da se nađemo u restoranu na Rudniku, da se odmorimo i popijemo kafu, a onda nastavimo dalje. Mi smo stigli pre njih i čekali smo ih, ali oni nisu dolazili. Ubrzo smo primetili da ne dolaze kola iz pravca Beograda i zabrinuli smo se - jedva progovara Dobrila.Majka nije znalaZvonko je s roditeljima odmah seo u automobil i krenuo u pravcu Beograda.- Nije prošlo mnogo i naišli smo na mesto gde se desio udes - u suzama je jedva ispričala Dobrila.Od siline udara „jugo“, u kojem su bila nastradala braća s maćehom, bio je potpuno smrskan i izbačen s kolovoza, a Ignjatu, Jevremu i Vukici nije bilo spasa.Veliki broj prijatelja i komšija okupio se juče u stanu u Ulici vinogradski venac na Ceraku, gde su braća pre razvoda roditelja živela s majkom. Na petom spratu zgrade majka Nadežda ostala je da živi s ćerkom Anđelijom.- Nadežda u ovom trenutku nije u stanju da vam bilo šta kaže. Ona nije ni znala za nesreću, već su komšije čule šta se dogodilo i pozvale policiju da provere da li je reč o dečacima koje smo svi poznavali - ispričao je jedan od komšija.Prijatelji Ignjata i Jevrema okupili su se juče na Ceraku ispred zgrade u kojoj su mladići nekad živeli.- Družili smo se i kad su se s ocem odselili na Bele vode. Odrasli su ovde. Ignjat je išao u Građevinsko-tehničku, a Jevrem u Geodetsku školu. Ignjat je prestao da trenira rukomet, ali je Jevrem bio jedan od najboljih bekova u Srbiji u svojoj generaciji - kaže jedan od mladića.

Ignjat Popović i Jevrem Popović
Ignjat Popović i Jevrem Popović

Ovo je težak trenutakMinistar Vanja Udovičić izjavio je saučešće porodici Popović.- U svoje lično ime i u ime cele Vlade izražavam najdublje i najiskrenije saučešće porodici Popović. Ovo je težak trenutak za porodicu i veliki gubitak za srpski rukomet - rekao je Udovičić. (A. V.)

Veliki gubitak za klubRukometni klub Partizan saopštio je da duboko žali za gubitkom dvojice dečaka. Ignjat Popović je kao golman prošao sve Partizanove selekcije, a Jevrem je godinama osvajao titule najboljeg igrača domaće lige. Bio je i pionirski reprezentativac Srbije.- Izražavamo saučešće porodici i nadamo se da će smoći snage da nekako prebrodi ovaj veliki gubitak - piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track