Suđenje Subotiću: Caneta sam optužila iz pakosti!
Foto: Tanjug

Svedoci u Specijlnom sudu daju iskaz

Suđenje Subotiću: Caneta sam optužila iz pakosti!

Crna Hronika -
Svedok Ljubica Banović promenila je iskaz u odnosu na prošlo suđenje i rekla da je Subotića optužila za šverc cigareta iz pakosti prema bivšem suprugu koji je takođe jedan od optuženih

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje biznismenu Stanku Subotiću zbog organizovanja šverca cigareta.Pošto je Stanko Subotić u ponedeljak završio davanje iskaza, u kome je optužio političare i državnike da su od njega tražili novac, u nastavku iskaze dali su svedoci u ovom slučaju.

Pred sudom je saslušana Ljubica Banović, bivša supruga jednog od optuženog, carinika Stevana Banovića, koja je izmenila iskaz u odnosu na prošlo suđenje. Tada je teretila bivšeg supruga da je dobio pare od Stanka Subotića.

"To sam rekla u afektu, da bi mu napakostila", rekla je danas Ljubica Banović. Upitana zašto je spomenula Subotića, a ne na primer Slobodana Miloševića, svedokinja je rekla - "ko mi je bio prvi, tog sam imenovala".

Na predlog odbrane, saslušan je i radnik transportnog preduzeća "Feršped" Vladan Krsmanović koji je rekao da optuženog Subotića poznaje više od dvadeset godina. U periodu 90ih godina, ova firma je obavljala carinjenje Subotićeve kompanije "Mia". - Nikakvih nelagalnih poslova ili šverca nije bilo već se sve odvijalo po zakonu - rekao je Krsmanović.

Suđenje će biti nastavljeno 4. novembra.

Subotić je juče pred Specijalnim sudom tvrdio da je ceo postupak protiv njega montiran kako bi mu političari iznuđivali novac. Rekao je da mesečno zarađuje 60.000 švajcarskih franaka, a da su kampanja i optužbe protiv njega počele u medijima par godina nakon petooktobarskih promena da bi se vlast dočepala njegovih para i imovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track