DRAMA U INĐIJI: Pijan ispalio ceo šaržer na policiju
Foto: Aleksandar Jovanovic

Vatreni okršaj

DRAMA U INĐIJI: Pijan ispalio ceo šaržer na policiju

Crna Hronika -
Sava B. (46) iz Inđije uhapšen zbog sumnje da je najpre ispalio dva metka u izlog kafane, a potom i na službenike MUP, koji su hteli da ga privedu

INĐIJA - Sprečena tragedija!Sava B. (46) iz Inđije uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak oko 20.40 u centru grada pucao na policajce! Pomahnitali napadač prethodno je ispalio dva hica iz pištolja u izlog kafane, da bi potom ispalio ceo šaržer na službenike MUP Srbije koji su došli na intervenciju! Samo pukom srećom i hrabrom reakcijom policajaca u ovom nesvakidašnjem incidentu niko nije povređen.Pijan u akciju- Sava B. sedeo je u kafani i pio. Od vlasnice Višnje I. tražio je još jedno piće, ali je ona odbila da ga usluži jer je već bio poprilično pijan. Revoltiran tom njenom odlukom, Sava B. je izašao iz lokala, izvadio pištolj, za koji nije imao dozvolu, i dva puta pucao u staklo - kaže izvor Kurira iz policije.U kafani je zavladala panika, a preplašena vlasnica je, zabrinuta za svoj život i goste, odmah pozvala policiju.- Dva pripadnika interventne jedinice i dvojica saobraćajaca brzo su došli na lice mesta. Stigli su za svega nekoliko minuta jer je policijska stanica od kafane udaljena 500 metara. Čim je video policijske patrole, Sava je pretrčao ulicu. Službenici su ga opkolili i naredili mu da spusti oružje, ali on je tada viknuo: „Ubijte me!“ i počeo da puca na njih! Policajci su se zaklonili, ali u tom trenutku nisu mogli ništa da preduzmu jer je postojala opasnost da bi neko od njih ili građana mogao da strada - kaže naš sagovornik.Munjevit napadSve vreme okršaja Sava je stajao ispred kladionice pune gostiju.- Kad je pokušao u pištolj da stavi novi šaržer, policajci su brzo odreagovali. Dojurili su do njega, razoružali ga i savladali. Vatreni okršaj konačno je završen, a hrabri policajci zaslužni su što su svi ostali živi i zdravi - kaže izvor Kurira.

Ranije bez incidenataSavini poznanici, koji su ga viđali po kafanama, kažu da on ranije nije pravio incidente.- Izgledao je kao dobar čovek. Doduše, malo je čudan. Čuo sam da je oženjen i da ima dvoje dece - kaže poznanik.

Hrabro reagovaliOčevici kažu da je profesionalnom reakcijom policije okršaj završen bez žrtava.- U kladionici je bilo mnogo ljudi. Začuli smo pucnjavu, ali smo pomislili da neko baca petarde. Da su policajci uzvratili paljbu ili da je napadač pucao ka kladionici sigurno bi bilo i mrtvih - kažu svedoci.

Hronologija - 20.30 - Sava B. traži piće, a vlasnica odbija da ga usluži- 20.33 - Sava izlazi iz kafane- 20.34 - puca dva puta u izlog- 20.35 - vlasnica poziva policiju- 20.38 - policija stiže na lice mesta- 20.39 - Sava ispaljuje šaržer- 20.41 - napadač je uhapšen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track