ĐAKOVICA: Pronađena masovna grobnica ubijenih Srba?!
Foto: Fonet

Ratni zločin

ĐAKOVICA: Pronađena masovna grobnica ubijenih Srba?!

Crna Hronika -
Srpsko tužilaštvo raspolaže infomacijama da bi eventualni posmrtni ostaci na ovoj lokaciji mogli da pripadaju žrtvama zločina pripadnika OVK u logoru Likovac. Tužilaštvo Euleksa donelo je ovim povodom naredbu za ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na definisanoj lokaciji

ĐAKOVICA - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije je u saradnji sa Jedinicom za istraživanje ratnih zločina pri Tužilaštvu Euleksa došlo do informacija o lokaciji potencijalne masovne grobnice u kojoj su pohranjeni posmrtni ostaci srpskih civila u selu Piskota na teritoriji opština Đakovica, stradalih u vreme oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999.

Kako je saopšteno, Srpsko tužilaštvo raspolaže infomacijama da bi eventualni posmrtni ostaci na ovoj lokaciji mogli da pripadaju žrtvama zločina pripadnika OVK u logoru "Likovac".

Tužilaštvo Euleksa donelo je ovim povodom naredbu za ekshumaciju, autopsiju i identifikaciju eventualnih posmrtnih ostataka na definisanoj lokaciji, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

( B 92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja