SMRT BEBE U UDESU: Lekari se bore za život majke! Jadni, šta ih snađe!

Stravična nesreća na putu između Velesa i Đevđelije

SMRT BEBE U UDESU: Lekari se bore za život majke! Jadni, šta ih snađe!

Crna Hronika -
U sudaru poginuo mali Andrija Marinković, a lekari se bore za život majke Marije (30) i strica Nikole (24), dok brat Matija (5) ima teške prelome, a otac Dragan (34) lake povrede
1 / 3

ĆUPRIJA - Ovo je strašno! Šta nam se desilo! Beba je poginula! Svi smo u šoku, ne možemo da dođemo sebi. Marija i Dragan su se toliko radovali odmoru, a šta nas sad snađe - plakala je Milena Marinković u svojoj kući u Ćupriji, posle vesti da u stravičnom udesu u Makedoniji poginuo osmomesečni Andrija, sinčić njenog devera Dragana Marinkovića.U teškom sudaru na putu između Velesa i Đevđelije nastradao je mali Andrija, a lekari u Skoplju se još bore za život njegove majke Marije (30), koja je slomila kičmu, i strica Nikole (24), koji je u komi.

Otac Dragan (34) zadobio je lakše povrede, dok petogodišnji brat Matija ima teške prelome, ali, srećom, nije životno ugrožen.

Do udesa je došlo oko 7.40 sati, kad su se sudarili „škoda fabija“ ćuprijskih i „ford fijesta“ niških registracija.- Uzrok nesreće je, kako se pretpostavlja, nepropisno preticanje preko pune linije, posle čega su se „ford fijesta“ i „škoda fabija“ direktno sudarili. U „fijesti“ su bili Rajko R. (21), Milica N. (19) i Nikola G. (20) - rekao je izvor Kurira iz makedonske policije i dodao da je samo Milica N. reanimirana u bolnici u Đevđeliji, posle čega je prevezena u Skoplje.

Izgubili dete... Marija i Dragan Marinković
Izgubili dete... Marija i Dragan Marinković

Doktori plakali za bebomŠestoro povređenih je odmah je prevezeno do najbliže bolnice u Velesu, ali su lekari uzalud pokušavali da reanimiraju malog Andriju.- Mališanu nije bilo spasa. Iako smo dugo u ovom poslu, nismo mogli da zaustavimo suze. Tek je počeo da živi, a već ga nema - pričali su lekari iz Velesa.Marija i Dragan su sa decom iz Švajcarske, gde žive, došli u Ćupriju kod braće Aleksandra i Nikole i snaje Milene. S Nikolom su juče ujutru krenuli u Paraliju u Grčku, ali ih je nesreća zaustavila. Čim je čuo za tragediju, Aleksandar je otišao u Skoplje, gde su u bolnici Marija, Nikola i Matija. Oko 22 sata sinoć javio se supruzi Mileni.- Sad mi je javio da je Marija uspešno operisana i da je na intenzivnoj nezi. To još ne znači da je van životne opasnosti, već samo da je preživela operaciju. A šta će biti dalje - videćemo. Moj dever Nikola je i dalje u komi. Kad zazvoni telefon, sve se plašim da i za njih ne čujem najcrnje. Matija ima prelom butne kosti i karlice, srećom, život mu nije ugrožen - rekla je sinoć za Kurir Milena.Kuća porodice Marinković bila je puna prijatelja i rodbine, koji su bili u šoku.

U komi... Nikola Marinković
U komi... Nikola Marinković

Nadamo se čudu- Nadamo se čudu - da će se Nikola probuditi iz kome i da će i Marija preživeti. Jadni, šta ih snađe - tiho priča jedan od prijatelja.Marija je poreklom iz Mijatovca kod Jagodine, ali je s roditeljima još kao dete otišla u Švajcarsku. Tokom jednog boravka u poseti rodbini upoznala je Dragana, s kojim se i venčala nakon kraćeg zabavljanja. Dragan je s njom otišao u Švajcarsku, gde se i zaposlio.

U šoku... Milena Marinković ispred porodične kuće u Ćupriji
U šoku... Milena Marinković ispred porodične kuće u Ćupriji

Dragan nikad nije napravio prekršajUVEK PAŽLJIVO VOZIOBudući da braću ne viđa koliko bi želeo, Dragan je odlučio da s porodicom na odmor u Paraliju povede i brata Nikolu, koji ih je posetio u Švajcarskoj u junu.- Dragan je iskusan i pažljiv vozač. Uvek je vozio svoju porodicu iz Švajcarske u Ćupriju. Nikad nije napravio nijedan saobraćajni prekršaj, pa nije mogao izazvati ni taj udes. U to sam siguran - priča prijatelj.Marijin status na Fejsbuku„ZA TEBE ŽIVIM, SINE“Marija ima dirljiv tekst na Fejsbuku:„Niko ne zna kao majka ni da voli ni da brine, zato jedno moraš znati, ja za tebe živim, sine! Niko neće kao majka, kao lavica da se bori, kad zatreba da je jaka, i u vatri da izgori. Niko nije kao majka, kad nestanem, pamti zato, samo majka sve će dati, to je ime bogom dato. I ne pitaj zašto brinem, što za tobom misli lete, sto godina živi sine, al‘ ostaješ moje dete!“

http://www.youtube.com/watch?v=hptNBRT_qGo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track