TRAGEDIJA NA PLANINI: Sestre izgorele u snu!

Dvoje dece stradalo u požaru

TRAGEDIJA NA PLANINI: Sestre izgorele u snu!

Crna Hronika -
Ksenija Bosiljković založila vatru i sa sinom i starijom ćerkom otišla po vodu. Dve mlađe ćerke Dragica (3) i Mirjana (2) ostale da spavaju. Požar izazvao žar iz šporeta

MAJDANPEK - Moje devojčice su se probudile u zoru. Bile su vesele, igrali smo se i smejali, ali sam morao da krenem na posao.

Poljubio sam ih i otišao. Ni slutio nisam da više nikad neću videti moje mezimice, kaže za Kurir slomljen od bola Živojin Bosiljković (37), otac Dragice (3) i Mirjane (2), koje su juče ujutru izgorele kad je požar izbio u njihovoj kući u ataru sela Miroč, kod Donjeg Milanovca.Prema prvim informacijama, požar je izazvao žar koji je ispao iz šporeta, nakon čega je trošna kućica izgorela za nekoliko minuta. Ksenija (26), majka nastradalih devojčica, koja je u devetom mesecu trudnoće, ostavila je Dragicu i Mirjanu same u kući, dok je ona s dvoje starije dece otišla do obližnjeg izvora po vodu.

Zgarište... Majka nije mogla da uđe u kuću od velikog plamena
Zgarište... Majka nije mogla da uđe u kuću od velikog plamena

Jauci tetke- Njih dve ponovo su zaspale, pa Mirjana nije htela da ih budi. Založila je vatru i sa sinom i starijom ćerkom otišla po vodu. Kad se vratila, plamen je bio već toliko veliki da nije mogla da uđe i spase ih. Zvala me je i vikala: „Izgoreše nam deca!“ Odmah sam odjurio kući, ali je bilo kasno. Ništa nisam mogao da uradim. Zauvek sam izgubio moje devojčice - plačući priča otac Živojin.Dok su tela nastradalih sestara iznošena iz izgorele kuće, brdom su se prolamali jauci njihove tetke Snežane Kožić, Živojinove sestre.- Jao, deco moja! Dajte mi da ih vidim, samo nakratko! Gde ih to vodite, gde vas vode, deco moja mila - jaukala je tetka, ne odvajajući pogled od dva mala bela kovčega.

Neutešni... Otac Živojin Bosiljković  i tetka Snežana Kožić
Neutešni... Otac Živojin Bosiljković i tetka Snežana Kožić

Jedna soba i hodnikSnežana kaže da je devojčice poslednji put videla pre nekoliko meseci.- Bile su nasmejane i vesele. Kuća je imala samo jednu sobu i hodnik. Imali su dva kreveta - jedan do šporeta, a drugi malo dalje, na kojem su njih dve spavale. Moguće je da je pao žar i da je zapalio drva koja su stajala do šporeta. U našem kraju nije zapamćena ovakva tragedija - kroz suze kaže ožalošćena žena.

Završen uviđajMAJKA UHAPŠENAMajka devojčice je posle završenog uviđaja privedena na saslušanje u policiju.- Ksenija je ušla u deveti mesec i svakog dana očekujemo da se porodi. Radovali smo se njenom porođaju, još jednoj bebi, a sad ne znam kako ćemo ovu tugu da preživimo - kroz suze priča Živojin Bosiljković.

Pokušali da spasu decuBABA I DEDA GASILI VATRUPored izgorele kuće, u istom dvorištu je i kuća u kojoj žive Živojinovi roditelji, koji nisu bili tu kad je izbio požar.- Mama i tata su otišli da završe neki posao. rekli su mi da su stigli malo pre policije i vatrogasaca. Pokušavali su da ugase vatru, ali uzalud. Dečici nije bilo spasa - kaže tetka Snežana Kožić.

Hronologija11 DECE STRADALO ZA 11 MESECI- novembar 2014 - Dragica (3) i Mirjana Bosiljković (2) izgorele kod Donjeg Milanovca- oktobar 2014 - Kristijan (5) i Anastasija (1) Jovanović ugušili se u požaru kod Pančeva- oktobar 2014 - Srećko Petrović (8) nastradao u požaru u kući kod Pećinaca- septembar 2014 - Milenko (9), Anđelka (5) i Sanja (3) Stanković izgoreli u baraci na Novom Beogradu- decembar 2013 - Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja Mikulčić (2) nastradali u požaru u kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track