Žandarm se hvalio kako je Ranku Paniću "polomio kičmu"
Foto: MUP

Uhapšeni Nikica Ristić pričao pred kolegama

Žandarm se hvalio kako je Ranku Paniću "polomio kičmu"

Crna Hronika -
Ristić, koji je u to vreme trenirao karate, javno se hvalio nakon incidenta da je koristeći ovu borilačku tehniku Panića udario tako, da je, prema njegovim rečima, čuo “kako mu puca kičma”

BEOGRAD - Žandarm Nikica Ristić, osumnjičen da je pretukao demonstranta Ranka Panića na mitingu podrške Radovanu Karadžiću 2008. godine i naneo mu teške povrede, od čijih je posledica 17 dana kasnije izdahnuo, hvalio se posle incidenta kolegama kako je šutirao Panića u kičmu i stomak, pišu Naše novine.

- Ovo je u svojim iskazima potvrdilo nekoliko Ristićevih kolega iz Žandarmerije, koji su bili očevici na Trgu Republike, ali i posle mitinga Srpske radikalne stranke – tvrdi izvor iz Tužilaštva.

On navodi da su niški žandarmi koji su se nalazili u neposrednoj blizini Ristića posvedočili da je Nikica Ristić šutirao Panića, koji je nakon koškanja sa Žandarmerijom pao na zemlju.

- Ristić, koji je u to vreme trenirao karate, javno se hvalio nakon incidenta da je koristeći ovu borilačku tehniku Panića udario tako, da je, prema njegovim rečima, čuo “kako mu puca kičma” – navodi izvor lista.

Prema njegovim rečima, u istrazi je najpre filtriran video-snimak događaja, sve dok preminuli Panić nije mogao jasno da se uoči, a onda su identifikovani žandarmi koji su ga okružili i oborili na zemlju. U toj grupi izdvojio se Nikica Ristić, koji je demonstanta koji je oboren na zemlju nastavio da šutira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track