ZUKORLIĆ POČEO DA PRIKUPLJA POTPISE: Nenad Prokić nosilac liste Stranke pravde i pomirenja
Foto: Marina Lopičić

ulaze u trku za odbornike

ZUKORLIĆ POČEO DA PRIKUPLJA POTPISE: Nenad Prokić nosilac liste Stranke pravde i pomirenja

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Stranka pravde i pomirenja (SPP) počela je večeras prikupljanje potpisa za podršku izbornoj listi "Dr Muamer Zukorlić - Stranka pravde i pomirenja" za učešće na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu, a nosilac te liste biće bivši funkcioner Liberalnodemokratske partije (LDP) profesor Nenad Prokić.

foto: Filip Plavčić

Predsednik SPP-a Muamer Zukorlić, koji je prisustvovao prikupljanju potpisa u stranačkim prostorijama, najavio je da ta stranka zvanično ulazi u trku za odbornike u Beogradu nudeći ''svežu i originalnu politiku koja nedostaje građanima Beograda i Srbije''.

"Osnovna ideja naše stranke je etika u politici i vracanje plemenitosti među ljude. Sa onoliko odbornika koliko nam građani budu darovali bićemo inkubator koji će sačuvati seme etičke i kulturne vrednosti i seme ljudskosti što nedostaje Beogradu i Srbiji.

On je rekao da će SPP ponuditi listu kvaliteta, a ne kvantiteta i da su ljudi koje kandiduju ono najbolje što ovaj narod može da iznedri.

''Beograd je najviši stepen civilizacijskog dostignuća Srbije i zato je naša obaveza da ga učinimo metropolom koja odiše kosmopolitizmom koji ''stanuje'' u Beogradu, ali na koji su u prošlosti bacali prašinu. Zato nudimo listu koja će se boriti za čist Beograd u materijalnom i duhovnom smislu'', poručio je

foto: Medija centar Beograd

Zukorlić i dodao da će ta stranka narednih dana formirati Gradski i opštinske odbore u Beogradu.

Nosilac liste SPP-a Nenad Prokić zahvalio je na poverenju koje mu je ukazala SPP i naveo da mu je čast da bude nosilac liste stranke koja je, kako kaže, izvorno bošnjačka.

''Nisam mogao da odbijem ponudu koja mi je laskala. Ovo je epohalan događaj, jedna regionalna stranka univerzalizuje svoje delovanje i to je bošnjačka partija što je posebno osetljivo, a to što nudi ruku pomirenja značajnije je nego da je u pitanju neka druga stranka'', ocenio je Prokić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track