IZBORNA LISTA DRAGAN ĐILAS: Vlast da ne pritiska svoje protivnike
Foto: Fonet/Marija Oković

izborna kampanja

IZBORNA LISTA DRAGAN ĐILAS: Vlast da ne pritiska svoje protivnike

Izbori 2018. -

Izborna lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!" saopštila je da pripadnici Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF), koji su široj javnosti postali poznati nakon što su snimili kritičku pesmu o beogradskoj vlasti, trpe različite vrste pritisaka a da se u to od danas uključila i policija.

"Osim najstrašnijih medijskih napada u kojima su ovi duhoviti mladići optuženi da su izdajnici, nivo pritiska pojačan je današnjom grubom intervencijom policije. Dok su M.P. i M.Č. najistaknutiji predstavnici PUF-a, stajali na semaforu na uglu ulica Starine Novaka i 27. marta, i to bez prepoznatljivih satiričnih fantomki, iz džipa MUP-a Srbije izleteli su pripadnici policije, koji su ih na vrlo grub način, pred velikim brojem građana - maltretirali kao najveće kriminalce!", navodi se.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici opozicije navikli na razne pritiske i crtanje meta ali da takvi događaji, u kojima se zastrašuju oni koji se na kreativan način protive vlasti, pokazuje da je nivo autokratije u zemlji prešao sve granice.

"Zato pitamo ministra policije Nebojšu Stefanovića da li i u nastavku kampanje možemo očekivati slične incidente i zašto? Policija mora da služi građanima, a ne partijskim interesima, stoga zahtevamo da se slične stvari ne ponavljaju", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Marija Oković

POGLEDAJT BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track