MALI O IDEJI KOJA TRAJE DECENIJAMA: Prva linija metroa biće završena 2022. godine
Foto: Marina Lopičić

Aktuelni gradonačelnik u kampanji za beogradske izbore

MALI O IDEJI KOJA TRAJE DECENIJAMA: Prva linija metroa biće završena 2022. godine

Izbori 2018. -

Ideja izgradnje metroa u Beogradu traje decenijama, ali nikada nismo bili bliži realizaciji, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Za dve godine će početi izgradnja, a 2022. godine će se Beograđani voziti metroom, istakao je gradonačelnik. On je ukazao da je Makiško polje najbolje mesto za prvu stanicu jer između ostalog tamo već postoji ranžirna stanica "Železnica Srbije".

"To je najbolje mesto za depo koji je izuzetno bitan jer ne možete krenuti u realizaciju projekta dok ne postoji mesto gde će se vozovi održavati i parkirati. Prethodna vlast je imala ideju da depo napravi dva kilometra od prve stanice što je besmisleno."

I predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas pokretanje projekta izgradnje metroa u Beogradu.

"Naš životni cilj je izgradnja metroa, da završimo Beograd na vodi, da svaki deo Beograda ima vodovod, kanalizaciju, ambulantu, apoteku. Sve ono što smo sanjali 40-50 godina, polako ali sigurno ćemo da ostvarujemo", kazao je Vučić na predizbornom skupu kandidata liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" za odbornike Skupštine grada.

Prema njegovim rečima, Makiško polje ima dovoljno mesta, a kada pogledamo da je već druga stanica na Banovom brdu u Požeškoj, jasno je o koliko brzom i efikasnom prevozu se radi. To bi, dodao je, rasteretilo centar grada za količinu vozila koja u Beograd stiže iz pravca juga, odnosno iz Obrenovca, sa Ibarske magistrale, iz Železnika i Sremčice.

Gradonačelnik je podsetio da je ideja o izgradnji metroa u Beogradu stara decenijama, ali izrazio uverenje da nikada nismo bili bliži realizaciji, jer će 2020. godine početi izgradnja prve linije.

(Kurir.rs/Beta/Happy/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track