BASTAĆ: Problem divljih takstista u Beogradu šalje ružnu sliku svetu
Foto: Stefan Jokić

nudi rešenje

BASTAĆ: Problem divljih takstista u Beogradu šalje ružnu sliku svetu

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Nosilac izborne liste "Šta radite bre" Marko Bastać ocenio je danas da problem takozvanih "divljih" taksista šalje veoma ružnu sliku Beograda u svet i založio se da se kao mera prema onima koji krše zakon uvede i oduzimanje automobila.

"Taksi mafija hara Beogradom, svakodnevno pljačkaju putnike i postali su potpuno bahati, dok nadležne gradske službe na čelu sa Komunalnom policijom po tom pitanju ništa ne preduzimaju", izjavio je Bastać na konferenciji za novinare.

Kako se navodi u saopštenju, Bastać je rekao da je i sam pre nekoliko večeri imao prilike da se uveri u to da "divlji" taksisti zloupotrebljavaju poverenje građana, tako što je ušao u taksi vozilo kod Beton hale i tražio vožnju do centra grada.

"Predstavio sam se kao stranac, a vozač je odmah prebacio u treću tarifu i krenuo da vozi zaobilaznim putem sve vreme stiskajući turbinu na menjaču koja je ubrzavala taksimetar. Na liniji koja inače košta oko 600 dinara po njegovom cenovniku ispalo je 3.920. Pošto je primetio da ga snimamo sa zadnjeg sedišta počeo je da preti da će zvati pojačanje i posle prilično neprijatnog razgovora jedva nas je pustio da izadjemo iz vozila", rekao je Bastać.

Dodaje se da su novinari imali prilike i da pogledaju snimak te vožnje i da im je podeljena usb kartica sa snimljenim prilogom.

Bastać je rekao da ne želi da generalizuje problem, svestan da većina taksista pošteno radi svoj posao, ali i da ima mnogo onih koji krše zakon i tako prave veliku štetu regularnim vozačima taksija, čitavom gradu i svim Beograđanima.

"Naša ideja je da se precizno ograniči broj taksista i da se uvede stroga provera koliko ih je zaista na ulici, jer više ni TX tablice nisu garancija da je taksista legalan. To očigledno ne može da radi Komunalna policija, oni su pokazali da taj problem ne žele da reše. Kao dodatna mera prema onima koji krše zakon i ponašaju se kao mafijaši na ulicama treba uvesti oduzimanje automobila", rekao je Bastać.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Stefan Jokić, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track