DA SE RADI I GRADI PO TVOM: Prilika da mladi menjaju Beograd
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kulturni centar Beograda

DA SE RADI I GRADI PO TVOM: Prilika da mladi menjaju Beograd

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Projekat "Da se radi i gradi po tvom!" je prilika da pokažemo građanima da se njihov glas čuje, te da kroz ovakve projekte Beograd postane lepše i bolje mesto za život, poručio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je, nakon razgovora sa mladima u Kulturnom centru u Beogradu, istakao da je važno da se čuju njihove ideje o tome kako da se grad menja.

"Žavrrsava se glasanje o idejama za projekat "Da se radi i gradi po tvom!". Želeo sam da podstaknem mlade da iskoriste priliku i danas glasaju za ideje kojima bi promenili svoj komšiluk, deo opštine ili grada", naglasio je gradonačelnik i dodao da će sutra biti napravljen presek stanja, gde će se videti projekti koji će biti kandidovani za drugu fazu.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Objasnio je da će, nakon toga, građani moći da glasaju za najbolji projekat, kao i da će oni koji dobiju najviše glasova biti izgrađeni ove godine.

"Za mene je ovo najvažniji i najlepši projekat koji trenutno radimo", istakao je Mali nakon razgovora sa mladim Beograđanima i dodao da je to prava participacija sugrađana, jer im daje mogućnost da kažu sta bi želeli da urade i promene u gradu.

Kako je rekao, prve dve godine mandata najviše se bavio vraćanjem dugova prethodne vlasti, a danas, kada Beograd na računu ima 14 milijardi dinara, gradska vlast može da se aktivira na ovakvim projektima, kako bi grad, koji ostaje deci, bio bolje mesto.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track