ŠTA KAŽU KLADIONICE UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Ovo su kvote, a ovo favoriti! Evo ko se kako kotira i ko igračima donosi dupli dobitak
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Trka za odbornike i gradonačelnika prestonice

ŠTA KAŽU KLADIONICE UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Ovo su kvote, a ovo favoriti! Evo ko se kako kotira i ko igračima donosi dupli dobitak

Izbori 2018. -

Od nestranačkih kandidata na kladioničarskim listama se može naći glumac i režiser Dragan Bjelogrlić sa kvotom 300, Branko Kockica, sa koeficijentom 500, i Žika Šarenica, čija kvota varira od 700 do 100

BEOGRAD - Aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović najveći su favoriti za novog gradonačelnika Beograda, pokazuju liste najposećenijih kladionica u Beogradu.

Kako prenosi list, od onih koji nisu na listi SNS, najbolje se kotiraju aktuelni predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, za njim sledi ministar energetke i istaknuti član SPS Aleksandar Antić, kao i nosilac liste koalicije PSG-NS-Pokret za preokret-Levica Srbije Dragan Đilas.

Dupli dobitak

Prema kvotama, koje je izbacila kladionica "Meridijan", svako ko se kladi na Sinišu Malog kao novog-starog gradonačelnika može dobiti duplo više novca od uloženog što znači, objašnjava list, na uloženih 1.000 dinara dobitak su "dve crvene".

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

S druge strane, kladioničarskim rečnikom, pobeda Malog više se plaća u kladionici "Mocart" sa kvotom 3,5 prema poslednjoj listi. Drugi favorit za prvog čoveka prestonice, nakon izbora, u obe kladionice je aktuelni gradski menadžer Goran Vesić.

Ko ima najbolje izglede

U "Meridijanu" je na trećem mestu predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, sa okruglom kvotom četiri, a u "Mocartu" je prvi favorit sa kvotom 2,5.

Pored troje članova SNS, u grupi najozbiljnijih kandidata za gradonačelnika u obe kladionice su Šapić, zatim Antić i Đilas kome, u "Meridijanu" daju iste šanse kao prvom na izbornoj listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Zoranu Radojičiću.

U "Mocartu" , međutim, Radojičić, koji je i direktor Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, ima veće izglede od bivšeg gradonačelnika pošto je na četvrtom mestu sa kvotom četiri.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac ne stoji baš dobro ni na jednoj listi, ali sa dvocifrenim koeficijentom donosi veliki dobitak u slučaju trijumfa. Od ostalih nestranačkih kandidata na kladioničarskim listama se može naći glumac i režiser Dragan Bjelogrlić sa kvotom 300, Branislav Milićević, poznat kao Branko Kockica, sa koeficijentom 500, i Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica, čija kvota varira od 700 do 100. Portparolki Hitne pomoći Nadi Macuri se daju veće šanse nego lideru radikala Vojislavu Šešelju, primećuje list.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Favoriti za gradskog menadžera

Kladionica "Meridijan" objavila je i najnovije kvote za budućeg gradskog menadžera, a najveće šanse se daju Vesiću da ostane na tom mestu - kvota 1,65. Drugi favorit je Šapić s koeficijentom 2,2, a treći Mali čije bi postavljanje na tu funkciju donelo pet puta veći dobitak od uloga. Slede zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i Irena Vujović sa kvotom osam. Na listi je i direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda s koeficijentom 101, navodi list.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track