ANTIĆ I TRIVAN U KAMPANJI: Razgovarali sa Beograđanima o uređenju Ade Huje
Foto: Printscreen/Tanjug

za čistiji beograd

ANTIĆ I TRIVAN U KAMPANJI: Razgovarali sa Beograđanima o uređenju Ade Huje

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Aleksandar Antić, kandidat za gradonačelnika Beograda i Goran Trivan, potpredsednik Gradskog odbora SPS Beograda, razgovarali su danas, u okviru izborne kampanje, sa građanima o uređenju Ade Huje.

Ada Huja je savršen primer neiskorišćenog potencijala Beograda i predstavlja jednu od ključnih tačaka programa razvoja Beograda liste SPS - JS.

Sadašnja slika ovog dela grada zahteva ozbiljna ulaganja u uređenje rukavca Ade Huje kroz njegovo čišćenje, uklanjanje deponija i prestanak izlivanja otpadnih voda i uređenja obala.

Ovo mesto može da bude jedno od najlepših delova grada i da u perspektivi postane sportsko-rekretivni centar sa turističkom ponudom.

"Rukavac Ade Huje u letnjim mesecima praktično ključa usred organskih i hemijskih reakcija, što proizvodi nesnosni miris koji se širi duž Karaburme i čitavim gradom. Preduslov da se ovaj problem reši je izgradnja kanalizacione mreže velikog kapaciteta. U međuvremenu moramo započeti čišćenje Mirjevskog potoka i zaštitu njegovog izvorišta i tako pokrenuti trajno rešavanje problema rukavca Ade Huje" , rekao je Trivan.

"Dobra vest je da je krajem prošle godine u Budimpešti započet proces rešavanja pitanja otpadnih voda, koja decenijama muči ovaj grad, potpisivanjem predugovora za izgradnju postrojenja za preradu odpadnih voda. Ovo je skup projekat ali mi moramo, zarad budućih generacija i njihovog zdravlja, još tokom ove godine obezbediti sredstava i potpisati ugovor za početak izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda", istakao je Antić.

U međuvremenu moramo da delujemo da bismo se rešili divljih deponija i "zato mi, u timu ljudi koji će voditi Beograd, imamo stručnjake za ekologiju i održivi razvoj, i sa njima mogu da započnem konkretne projekte. Uvešćemo primenu oštrije kaznene politike prema svima koji ne poštuju ovaj Grad i kojima nije važno gde će da ostave smeće i otrovni otpad.

"Na taj način ćemo uvesti ekološki red i dobiti čistiji Beograd", kazao je Antić, saopštio je Gradski odbor SPS.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track