Najnovije vesti

DSS OBEĆAVA BESPLATAN GSP PREVOZ: Beogradu potrebna eko-vozila i pešačko-biciklistički most
Foto: Printscreen

nivo zagađenja 1,5 puta viši od dozvoljenog

DSS OBEĆAVA BESPLATAN GSP PREVOZ: Beogradu potrebna eko-vozila i pešačko-biciklistički most

Izbori 2018.

Otvorićemo žutu traku za vozila sa troje i više putnika i na taj način ubrzati saobraćaj u Beogradu i smanjiti broj putničkih vozila za tri do pet posto, poručuju iz DSS

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije ocenila je danas da bi Beograd, koji ima preko pola miliona vozila i nivo zagađenja 1,5 puta viši od dozvoljenog, trebalo da nabavi ekološka vozila za javni gradski prevoz.

 

"Otvorićemo žutu traku za vozila sa troje i više putnika i na taj način ubrzati saobraćaj u Beogradu i smanjiti broj putničkih vozila za tri do pet posto. Imamo i ideju da napravimo pešačko-biciklističke mostove, čime će građani Beograda u nekoj budućnosti živeti lepše, pristojnije i mnogo zdravije", naveo je potpredsednik DSS Predrag Marsenić govoreći o planovima stranke kada dođe na vlast.

Marsenić je ocenio je da bi Beograđane trebalo motivisati da manje koriste privatne automobile a više gradski prevoz.

 

"Ta vrsta prevoza će biti jeftinija i efikasnija, a posle četiri godine mandata i potpuno besplatna za sve naše građane", rekao je potpredsednik DSS.

Prema njegovim rečima, kada DSS bude preuzeo odgovornost za upravljanje gradom, biće nabavljena ekološka vozila, elektrobusevi i vozila na prirodni zemni gas, kako bi bile zamenjene one trase koje su najzagađenije, a tako bi se nivo zagađenja smanjio za 30 posto.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)