Najnovije vesti

MALI ĐILASU: GSP neće biti ugašen
Foto: Marina Lopičić

O platama vozača, ugovorima i stanju u preduzeću

MALI ĐILASU: GSP neće biti ugašen

Izbori 2018.

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zaposleni u GSP negirali su navode kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da je situacija u GSP teška i da će to preduzeće biti ugašeno ako se nešto ne promeni, a građanima su poručili da je to samo još jedna laž čelnika prethodne vlasti.

 

U prilog tome, gradonačelnik kaže da je Đilas lagao o visini zarada zaposlenih u GSP-u, ali ukazuje da je, naprotiv, to gradsko preduzeće za vreme Đilasove vlasti dovedeno praktično na rub propasti.

 

"Prema listiću koji imam i na osnovu razgovora sa radnicima, u vreme Đilasove vlasti 2011, plata vozača u GSP u junu mesecu iznosila je tačno 53. 995 manje od 850 evra, koliko je on tvrdio da primaju", rekao je Mali.

foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Gradonačelnik ističe da je GSP u vreme Đilasa doveden do ruba propasti.

 

Sa Đilasovim bus-plus sistemom, pare su otišle u privatne ruke, na štetu GSP, nabavka "Solarisovih" autobusa iz poljske fabrike, takođe je bila na štetu GSP i nabavku skupih tramvaja, takođe na štetu GSP, rekao je Mali.

"To je osoba (Đilas) koja je toliko brinula o radnicima da je većina imala ugovore na privremeno povremene poslove, a mi smo za 823 radnika obezbedili ugovore za stalno zapošljavanje prošle godine To je briga o radnicima i razlika Djilasove vlasti i onoga što smo za radnike uradili mi", rekao je Mali.

 

Zamenik šefa Službe dispečera, Siniša Mladenović potvrdio je da plate zaposlenih u GSP sada nisu manje. "Imamo novi kolektivni ugovor, bolje uslove rada i bolji odnos prema radnicima. Sve ostalo je apsolutna laž", rekao je Mladenović.

 

Milan Stojanović, vozač, kaže da je najveći problem u GSP-u to što je iz preduzeća izmeštena naplata karata i posao poveren nekoj privatnoj firmi.

Elektromehaničar Steva Dženopoljac ističe da sada dobijaju redovno nove delove, da imaju nov alat i sve to, kaže, stiže na vreme.

 

I vozač Miljan Radović to potvrđuje, a posebno ističe da zaposleni u GSP-u sada, u odnosu na period prethodne vlasti, imaju bolju zaštitu sindikata, da su uslovi rada bolji, sa tendencijom da, kako kaže, budu još bolji.

"Imamo novi kolektivni ugovor i poslodavac nas poštuje", naveo je Radović.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)