OVA GRUPA GRAĐANA IZLAZI NA BG IZBORE I OBEĆAVA VAZDUŠNE TRAMVAJE: Javni prevoz tačan u sekundu, bez gužvi i zastoja!
Foto: Youtube Printscreen

Grupa građana "Za Beograd - Beogondola"

OVA GRUPA GRAĐANA IZLAZI NA BG IZBORE I OBEĆAVA VAZDUŠNE TRAMVAJE: Javni prevoz tačan u sekundu, bez gužvi i zastoja!

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Grupa građana "Za Beograd - Beogondola" najavila je danas samostalno učešće na predstojećim beogradskim izborima i da će izbornu listu predati početkom iduće nedelje.

Ta grupa građana se zalaže za izgradnju javnog gradskog prevoza "urbanim gondolama", odnosno takozvanim "vazdušnim tramvajem", jer smatraju da je to bolje i ekološki prihvatljivije rešenje od postojećeg načina prevoza gradjana.

foto: Youtube Printscreen

"Bezbedan i pouzdan javni prevoz tačan u sekundu. Nema gužvi i zastoja. Ne ometa ga ni kiša ni sneg. Rok izgradnje postepeno od jedne do četiri godine. Planirani 'laki metro' obuhvata samo pet odsto javnog prevoza, a Beogondola čak 75 odsto ukupnog javnog prevoza. Godišnja ušteda u energiji i infrastrukturi meri se stotinama miliona evra. Ekološki 100 odsto. Sa jednim ili dva presedanja bez čekanja možete doći u bilo koji deo grada daleko brže nego sada, uz prelep pogled na Beograd sa visine", navodi se u saopštenju te grupe graĐana.

Kao jedan od projekata koji će ta grupa gradjana kandidovati na izborima naveden je i "Beofuncity" - izgradnja "Evropskog centra zabave, sporta i razonode", uz čiju pomoć Beograd postati "svetski hit u turizmu", sa 100.000 novozaposlenih i zaradom od "više milijardi evra".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track