TAKMIČILI SE SA OKUPLJENIM BEOGRAĐANIMA: Kandidati sa liste Šta radite bre organizovali u centru grada Izbornu olimpijadu
Foto: Promo

kampanja

TAKMIČILI SE SA OKUPLJENIM BEOGRAĐANIMA: Kandidati sa liste Šta radite bre organizovali u centru grada Izbornu olimpijadu

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Grupa građana "Šta radite bre – Marko Bastać" organizovala je u Knez Mihailovoj ulici kod Delijske česme "Izbornu olimpijadu", na kojoj su se kandidati za gradske odbornike sa te liste takmičili sa okupljenim sugrađanima u nekoliko sportskih disciplina.

U ponudi su bili rukomet, košarka, stoni tenis i stoni fudbal, a poigrali su se i sa "kapilarnim glasovima kao posebnom izbornom disciplinom", saopšteno je iz pres službe.

"Da bismo skrenuli pažnju javnosti na problem kapilarnih glasova, koji su za demokratiju pogubna pojava, jer mnogi građani su u strahu da će izgubiti posao od kojeg izdržavaju porodice pa pristaju da budu nečiji 'siguran glas', mi smo organizovali 'izbornu olimpijadu' gde o ovome govorimo sa sugrađanima i pokušavamo da im ukažemo da za svoja prava moraju da se bore", rekao je nosilac liste Marko Bastać.

foto: Promo

Brojni prolaznici danas u centralnoj gradskoj ulici takmičili su se u izvođenju "šesteraca" sa rukometnom legendom Nedeljkom Jovanovićem, koji je jedan od kandidata za gradskog odbornika na toj listi.

Šutirali su na koš sa Nikolom Markovićem, pomoćnim trenerom u KK Dinamik, a sa kandidatima za odbornike su odmerili veštinu i u stonom tenisu i stonom fudbalu.

Kako je saopšteno, da bi demistifikovali priču o kapliranim glasovima, u slučaju pobede u nekom od ovih "mečeva" sugrađani su na poklon dobijali Koraksov kalendar, a oni koji su izgubili su potpisivali naš "papir" kojim su se "obavezali" da su siguran glas liste "Šta radite bre".

Bastać je naglasio da su kapilarni glasovi vid izborne korupcije prve klase koja dovodi u pitanje legitimitet izbora i da će predstavnici te liste kada budu mogli da utiču na donošenja odluka iz domena izbornog zakonodavstva zalagati za najoštrije sankcionisanje svih onih koji su se bavili tim radnjama.

Takođe, kako je naveo, pokrenuće inicijativu da se svi koji su organizovali tu izbornu zloupotrebu budu evidentirani u posebne baze koje će biti javne.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! DVE GODINE NAKON UBISTVA PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Slede optužnice i protiv njegovih pomagača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track