ĐILAS: Važno je da škole budu bezbedne i učenici dobiju besplatne udžbenike
Foto: Marina Lopičić

kandidat za gradonačelnika

ĐILAS: Važno je da škole budu bezbedne i učenici dobiju besplatne udžbenike

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" Dragan Đilas rekao je danas da je u Beogradu potrebno vratiti sistem koji funkcioniše, u kojem su škole bezbedne i učenici dobijaju besplatne udžbenike.

"Neophodno je uspostaviti sistem u kome sve funkcioniše, u kome su škole bezbedne, jer postoje školski policajci, u kome će nastavnici s većim platama biti zadovoljni i posvećeni deci i u kome će se roditeljima pomoći 1. septembra tako što će grad obezbediti udžbenike. Za sve to treba izdvojiti samo 1,5 odsto gradskog budžeta", rekao je Đilas, a navodi se u saopštenju.

On je naveo da su u vreme njegovog mandata deca u školama dobijala dva kompleta udžbenika da ne bi morala da nose teške torbe, već da ih jedan komplet čeka u ormarićima u školama koji su zbog toga i napravljeni.

"Besplatni udžbenici se daju u mnogo bogatijim zemljama Evrope, iako u tim zemljama roditelji imaju velike plate, ali se davanje besplatnih udžbenika ne postavlja kao pitanje, jer na taj način ta država i taj grad pokazuju da brinu za svoje ljude. To nije socijalna pomoć, to je briga za ljude", rekao je Đilas.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track