(KURIR TV) KONVENCIJA DEMOKRATSKE STRANKE U HALI SPORTOVA Šutanovac: Oslobodićemo Beograd 4. marta!
Foto: Dragana Udovičić

(KURIR TV) KONVENCIJA DEMOKRATSKE STRANKE U HALI SPORTOVA Šutanovac: Oslobodićemo Beograd 4. marta!

Izbori 2018. -

"Hajde da 4. marta otvorimo vrata slobodi i demokratiji u Beogradu. Ovo nisu samo izbori za Beograd, već za celu Srbiju", poručio je lider DS Dragan Šutanovac na konvenciji koju je održala Demokratska stranka zajedno sa koalicionim partnerima u Beogradu.

Skup je održan u Hali sportova na Novom Beogradu i počeo je u 18 časova.

19.40 - Konvencija je zavšrena.

19.38 - Posle obraćanja Šutanovca, Miroslav Ilić otpevao je himnu Beograda.

19.33 - Ovo je borba za Srbiju u kojoj postoji vladavina prava, za nezavisne medije, za objektivno sudstvo. Borimo se za Beograd koji će biti grad svih nas koji u njemu živimo, Beograd koji će biti grad u kome će kutlura biti autohtona i nezavisna od politike. Beograd kakvim ga mi zamišljao je otvoren i za saradnju sa svima. Hajde da 4. marta otvorimo vrata slobodi i demokratiji u Beogradu. Ovo nisu samo izbori za Beograd, već za celu Srbiju, istakao je Šutanovac.

foto: Dragana Udovičić

19.22 - Danas je u Beogradu zavladao strah. Grad je devastiran bahatošću, nekulturom. Beograd se ne voli tako što se kupuje rasveta koja košta kao rekonstrukcija dve škole ili četiri vrtića, zaustavlja saobraćaj zbog predizbornog skupa. Zato je Beograd postao grad iz kog se odlazi. Jedini rezultat ove vlast je pusta i osiromašena Srbija bez ikakve perspektive, dodao je lider DS.

foto: Dragana Udovičić

19.21 - Večeras imam najveću tremu otkako sam govorio na javnim skupovima. Večeras je u publici i moja majka, a to je poseban teret. Kao što je Zoran Đinđić govorio, kada pogledate unazad videćete da sve što je dobro urađeno u ovoj zemlji uradile su demokrate, rekao je Šutanovac.

foto: Dragana Udovičić

19.19 - Okupljenima u Hali sportova obratio se predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

19.10 - Za mene je danas od svega najvažnije boriti se za normalnost Srbije. Nakon ove pobede pozivam sve stranke koji podržavaju evropske vrednosti i normalnosti da se udruže da pobedimo. Hvala svim prijateljima, idemo u budućnost i ponovo u pobedu, rekao je Boris Tadić.

foto: Dragana Udovičić

19.06 - Nema slobode bez slobodnog Beograda, a slobodan Beograd je sa Draganom Šutanovcem. Kada sam dolazila, pošla sam iz dva razloga. Jedan, moj lični, 2008. godine, administrativni prelaz, ne prolaze lekovi, pacijenti u panici, a i mi lekari. Tada mi je zazvonio telefon, pozvao me Šutanovac i kaže "Rade, ja ću doneti lekove". I doneo je ličnu donaciju. To mu nikad nisam zaboravila. Drugi veliki razlog je zato što je DS istorijski projekat, rekla je predsednica NVO Evropski pokret i nekadašnja poslanica u Skupštini Kosova, Rada Trajković.

foto: Dragana Udovičić

19.01 - Vreme je da se zabrinemo za svoj žviot, jer ovo nije život, ovo je agonija. Ili ćemo izabrati budućnost ili ćemo potonuti u prošlost. U odbranu Beograda, pozivam vas da 4. marta strpljivo i snažno stanete iza ovih odabranih. Da obraz Beograda ponovo bude svetao, istakao je Malinović.

18.54 - Niko nije uspeo da zatupi i ojadi građane kao ova vlast. Siguran sam da dobro poznajete probleme ovog grada. Neću govoriti o aferema, posebno ne o njihovim objašnjenjima, ali ću vam reći da je važno da se večeras pogeldamo u oči i da preuzmemo odgovornost za oslobađanje Beograda, istakao je brigadni general u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović.

General u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinović
General u penziji i član Demokratske stranke Sreto Malinovićfoto: Dragana Udovičić

18.51 - Nije važno za koga ćete da glasate, samo zaokružite broj 4. Naša kontrola izbora mora biti na visokom nivou. Ovoga puta nema opraštanja, neće biti oktobar, ali će biti 6. mart, dodao je Živković.

18.49 - Mi imamo obavezu da pokažemo 4. marta šta mogu stranke koje su u koaliciji za odbranu Beograda. Kriminal Beograda na vodi, Savamali, koji je svuda oko nas mora da se reši, rekao je Živković.

Zoran Živković, predsednik Nove stranke
Zoran Živković, predsednik Nove strankefoto: Dragana Udovičić

18.48 - Sledeći se prisutnima obratio predsednik Nove stranke Zoran Živković.

18.44 - Uspeli smo da oslobodimo Makedoniju i Skoplje. Išli smo od vrata do vrata, ali uspeli smo u tome. Oslobodili smo Skoplje od totalitarnog režima koji je vladao u našem gradu. Biti gradonačelnik grada evropske države je velika čast, ali i obaveza. Beograd ovaj put ima priliku da izabere gradonačelnika koji će voditi računa o građanima, rekao je Petre Šilegov, gradonačelnik Skoplja.

Petre Šilegov, gradonačelnik Skoplja
Petre Šilegov, gradonačelnik Skopljafoto: Dragana Udovičić

18.42 - U proteklih nekoliko godina primetila sam da se sloboda u Beogradu suzila. Dogodila se i Savamala, a moja želja je da se Beogradu vrati slobodu. Grad mora da se razvija onako kako to njegovi građani žele. Želim svu sreću Draganu Šutanovcu 4. marta i držimo palčeve za slboodan Beograd, rekla je Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta. Ona se obratila putem video linka.

Dejan Bulatović, stranka Zeleni
Dejan Bulatović, stranka Zelenifoto: Dragana Udovičić

18.36 - Sledeći gradonačelnik biće Dragan Šutanovac, borili smo se za to i borićemo se, rekao je Bulatović.

18.33 - Sledeći se prisutnima obratio Igor Radošević, koji je pozvao predsednika njihove stranke Zeleni, Dejana Bulatovića.

foto: Dragana Udovičić

18.31 - Stranke koje su se ovde udružile nisu formirane za ovaj trenutak. Bićemo mi tu i 5. marta, postojaćemo i posle ovih. Za Beograd, za otvoren i slobodan grad, završila je izlaganje Rakić.

18.27 - Teško je za ovaj naš grad. Beograd je uvek bio otvoren grad, da ga sramna vlast zatvara, dodala je ona.

foto: Dragana Udovičić

18.23 - Mnogo je razloga da se okupimo ovde. Prvi mi imamo vlast koja neprestano laže, oni žele da više niko e veruje nikome i ni u šta. Ova vlast je namerila da sa narodom čini šta joj se prohte. Ovde smo mi koji živimo stvarne živote svakog dana i da oslobodimo grad od straha i kriminala, rekla je Vesna Rakić koja se prva obratila prisutnima.

foto: Printscreen

18.20 - Program je počeo saksofonom za kojim je muzičar Nikola Demonja.

foto: Dragana Udovičić

18.19 - Tu je i predsednik DS Dragan Šutanovac za suprugom i decom, kao i tastom Miroslavom Ilićem.

foto: PrintScreen

18.08 - U prvim redovima su između ostalih Dragoljub Mićunović, Boris Tadić, Branislav Lečić, Zoran Živković, Vida Ognjenović.

foto: Dragana Udovičić

18.00 - Počela konvencija u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track