Malinović (DS): Zloupotreba države u političke svrhe
Foto: Dado Đilas

Predsednik odbora Demokratske stranke (DS) za odbranu i bezbednost

Malinović (DS): Zloupotreba države u političke svrhe

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednik odbora Demokratske stranke (DS) za odbranu i bezbednost Sreto Malinović izjavio je danas da privođenje oficira Vojske Srbije još jednom pokazuje na šta je sve spremna Srpska napredna stranka kako bi očuvala vlast u Beogradu i da to hapšenje predstavlja zloupotrebu države u političke svrhe.

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član, kapetan V.M. priveden u utorak posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji od stana do stana "uznemiravaju" građane Beograda prikupljajući "sigurne glasove" po određenim spiskovima. V. M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vređali posle čega je došlo do verbalnog sukoba.

"Pored nezakonitog pristupa ličnim podacima, SNS ne preza ni od zloupotrebe države, vojske i policije", rekao je Malinović i dodao da DS najoštrije osuđuje primenu takvih metoda prema pripadnicima Vojske i svim građanima Beograda i Srbije, a naročito zloupotrebu pripadnika policije i pravosuđa u ostvarivanju političkih ciljeva.

Malinović je rekao da očekuje od Ministarstva odbrane, a posebno od generala Dikovića da se najzad pokaže dostojnim dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Srbije i preduzme odlučne korake u zaštiti bezbednosti i dostojanstva svojih oficira i vojnika.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track