Najnovije vesti

ŠUTANOVAC: Vulin da podnese ostavku zbog hapšenja kapetana Vojske Srbije
Foto: Dragana Udovičić

poniženje

ŠUTANOVAC: Vulin da podnese ostavku zbog hapšenja kapetana Vojske Srbije

Izbori 2018.

BEOGRAD -  Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac zatražio je danas ostavku ministra odbrane Aleksandra Vulina povodom hapšenja kapetana Vojske Srbije koji je odbio da potpiše stranački spisak sigurnih glasova Srpske napredne stranke."Nikada se u Srbiji nije desilo ovakvo poniženje, nikada se nije desilo da se pokuca na vrata pripadnika Vojske i da se od njega traži da stavi svoj potpis na sramni spisak. Pozivam ministra odbrane, dezertera Vulina, da podnese ostavku sa pozicije u ministarstvu jer je urušio ugled i kredibilitet ne samo ministra odbrane već i cele Vojske", izjavio je Šutanovac, a prenosi informativna služba stranke.

 

foto: Dragana Udovičić

On je pozvao i načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića da se "ne ponaša kao sluga ministra već da zaštiti pripadnike Vojske i skrene pažnju civilnoj kontroli da ne mogu na taj način da se ponašaju prema pripadnicima Vojske koji su branioci naše otadžbine".

 

Omladina DS-a danas je na Kalemegdanu tokom ispaljivanja počasne paljbe uoči obeležavanja Dana državnosti Srbije raširila transparent "Sramota !!! Dezerter hapsi vojnika!". Vojni sindikat Srbije juče je saopštio da je uhapšen oficir Vojske Srbije posle incidenta sa aktivistima Srpske napredne stranke koji su od vrata do vrata sa spiskovima išli i prikupljali "sigurne glasove".

 

Po njihovim navodima, oficir VS je tražio da aktivisti kažu odakle im podaci o njegovoj porodici, posle čega je došlo do verbalnog incidenta posle kog je uhapšen.

 

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Iz SNS su medjutim saopštili da je oficir vredjao i fizički nasrnuo na njihove omladince tokom obavljanja stranačkih aktivnosti. ;

 

PS:Sramno ponašanje Šutanovca na počasnoj paljbi

 

BEOGRAD - Pokret socijalista saopštio je danas da je Dragan Šutanovac, polaznik FBI kursa i jedini bivši ministar odbrane kome je zabranjeno da raspolaže poverljivim podacima, jer je procenjen kao visokorizičan, još jednom je pokušao da Srbiju predstavi u lošem svetlu.

 

"Sramnim ponašanjem na počasnoj artiljerijskoj paljbi, pokazao je da ne poštuje svetinju zastave i praznika države Srbije. Za svoje političke frustracije pokušao je da iskoristi čak i počasnu paljbu i da lažima pokvari sliku ponosne i uspravne Srbije", poručuju iz PS.

 

Ali, lenj kakav jeste, kažu, uspeo je da zakasni na početak ceremonije, pa su pripremljeni sramni transparent razvili prekasno.

 

" Lenji i bahati kao Šutanovac, nikada neće pobediti", navodi se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV VESTI) TAČI:“SPORAZUM SA BEOGRADOM BEZ PRIZNANJA, ALI KOSOVO U UN-u“?!