MARKO ĐURIĆ U BORČI: Mladost u politici znači prednost
Foto: Nebojša Mandić

imato samopouzdanja

MARKO ĐURIĆ U BORČI: Mladost u politici znači prednost

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Djurić poručio je danas mladim meštanima Borče da je važno da imaju samopouzdanja i da učestvuju u politici jer, prema njegovim rečima, mladost u politici znači prednost.

"Mladost je ono što budi energiju Srbije. Pobedom u Beogradu nastavićemo da budimo i podižemo samopouzdanje koje Srbiji treba kao nasušni hleb posle svega što se u prethodne tri decenije desilo", rekao je Djurić na tribini SNS u Borči.

foto: Marina Lopičić

On smatra da se Srbija posle mnogo istorijskih neprilika i događaja pokrenula putem razvoja.

"Uveren sam da našim radom, političkim i zivotnim angažovanjem menjamo sudbinu Srbije, a menjanjem sudbine Srbije menjamo pojedinačne sudbine, i tako pravimo svoje mesto u sutrašnjici kakvu bismo želeli da imamo - a to je Srbija koja vodi računa o mladima, čuva i neguje tradiciju, identitet i pismo", kazao je Djurić.

Prema njegovim rečima, odgovornost SNS je da okupljanje Srbije koje je "okupljanje za opstanak" nastavi, jer je Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću počela da se "vadi iz ekonomskog gliba".

"Od Horgoša do Beograda nema fabrike na čijem otvaranju predsednik Srbije nije bio", naglasio je Djurić i dodao da je to važno, jer je dokaz da SNS vodi "ozbiljnu politiku i da ima ideje".

Djurić je ocenio da je za šest godina, koliko se bavi pitanjem KiM, video da su neke stvari krenule da se "menjaju i pomeraju".

Podsetio je da su u protekle četri godine za 888 porodica sa KiM izgrađeni stanovi i kuće, kao i da je obnovljeno 42 crkve i manastira.

foto: Beta

"Mozemo da budemo ponosni što naša baština danas izgleda bolje nego u prethodnom periodu, a mislim da smo tako poslali poruku da nikad nećemo odustati od KiM", naglasio je Djurić.

Govoreći o natalitetu, Djurić je rekao da je natalitet na KiM sada veći nego u Srbiji, i da prosečna porodica na KiM ima 4,7 članova što je, prema njegovim rečima, gotovo duplo više nego u Srbiji.

Djurić je kazao i da će se SNS truditi da stvara uslove da mlade porodice imaju tretman u Srbiji "kakav konačno zaslužuju", da je sa Vučićem razgovarao o problemu bele kuge, kao i da su konsultovani strani eksperti koji će raditi na rešavanju tog problema.

Tokom posete Borči, Djurić je obišao goransku porodicu Muamera Alije, uspešnog preduzetnika Željka Džabića, vlasnika auto škole u Borči, a nakon toga razgovarao sa meštanima tog beogradskog naselja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track