ĐILAS PISAO DIREKTORU EVROPSKE FEDERACIJE JAVNIH EMITERA: Nedopustivo favorizovanje vladajuće stranke u kampanji
Foto: Nebojša Mandić

Kampanja za beogradske izbore

ĐILAS PISAO DIREKTORU EVROPSKE FEDERACIJE JAVNIH EMITERA: Nedopustivo favorizovanje vladajuće stranke u kampanji

Izbori 2018. -

Javni Servis, Radio Televizija Srbije i Radio Televizija Vojvodine, usled pritisaka vladajuće stranke, pretvoreni u propagandno glasilo vladajuće Srpske napredne stranke, navedeno je u pismu g. Noelu Kuranu, generalnom direktoru EBU.

foto: Zorana Jevtić

Dragan Đilas, nosilac liste "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju", poslao je pismo Evropskoj federaciji javnih emitera (EBU), čiji je član i Javni servis Srbije, kao i učesnicima međunarodnog skupa "Slobodni evropski mediji" koji se održava 15. i 16. februara u Poljskoj, u Gdanjsku.

Đilas je upozorio da, uprkos pismima opozicionih stranaka, sastanku sa Upravnim odborom RTS, protestu građana zbog neujednačenog izveštavanja o izbornim aktivnostima svih učesnika, uređivačka politika Javnog Servisa Srbije se ne menja.

foto: Damir Dervišagić

I dalje se favorizuje vladajuća koalicija čime se direktno dovodi u pitanje, ne samo funkcija Javnog servisa, već i legitimitet predstojećih izbora u Beogradu.

Uravnotežen pristup Javnog servisa dobija još više na značaju kad se zna da u ostalim medijima postoji otvorena segregacija opozicionih stranaka.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Ko su nalagodavci zločina?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track