INTERVJU, DR ZORAN RADOJIČIĆ, PRVI NA LISTI NAPREDNJAKA: Svi građani će imati bolje uslove života
Foto: Kurir

PLAN

INTERVJU, DR ZORAN RADOJIČIĆ, PRVI NA LISTI NAPREDNJAKA: Svi građani će imati bolje uslove života

Izbori 2018. -

Veliki projekti će se nastaviti, a tim eksperata koji se okupio oko naše liste u svoj centar ipak stavlja čoveka. Cilj nam je da se svaki deo grada jednako razvija

Doktor Zoran Radojičić, prvi na listi „Aleksandar Vučić - zato što volimo Beograd“, iako priznat i poznat u svom poslu, prihvatio je ponudu predsednika SNS i Srbije Aleksandar Vučića jer je, kako kaže u razgovoru za Kurir, hteo da uradi nešto i za grad koji voli.

- Želja da dam svoj doprinos razvoju našeg društva je prevagnula. Hirurgija je uvek bila moja velika ljubav i mnogo sam učio, posvećeno i vredno radio još kao mlad lekar da bih danas bio ovde. Pre četiri godine dobio sam ponudu da stanem na čelo klinike u Tiršovoj. Rukovođenje najznačajnijom dečjom bolnicom u regionu bio je novi izazov. Nije bilo lako, ali sam učio nove veštine, bio posvećen i napravio sjajan tim. Ponudu predsednika Vučića doživeo sam kao sledeći korak u karijeri i kao šansu da uradim još više, ovog puta za grad koji volim.

Da li ste spremni da napustite posao koji sad obavljate ukoliko postanete gradonačelnik Beograda?

- Biti gradonačelnik Beograda je izuzetna čast i velika odgovornost. Razgovaraćemo o tome nakon izbora. Prethodne četiri godine sam uspevao da organizujem posao rukovođenja klinikom i menadžerske aktivnosti uskladim s operacionom salom i lečenjem pacijenata. Mnoge pacijente pratim godinama i nastojaću da se organizujem tako da ne izađem u potpunosti iz medicinske prakse i naučnog rada, kojim se takođe bavim.

O velikom projektu

„TIRŠOVA 2“ U OKVIRU KLINIČKOG CENTRA

Gde će biti izgrađena „Tiršova 2“?

- Tri godine radimo na projektu izgradnje nove dečje bolnice, preko Centralne evropske banke obezbeđeno je 54 miliona evra. Vlada i Grad sada ulažu velike napore da pronađu odgovarajuću lokaciju unutar Kliničkog centra kako bismo imali dobro mesto, pristupačno za najteže traume i hitnu pedijatriju i hirurgiju. Neophodno je da zgrada bude blizu porodilišta u kome će se u narednim godinama voditi rizične trudnoće iz cele Srbije. Cilj je da mališani kojima su naši hirurzi potrebni u prvim satima života brzo stignu do pomoći koja je od životne važnosti.

Šta je, po vašem mišljenju, neophodno Beogradu?

- U Beogradu je mnogo urađeno u poslednje četiri godine, dovoljno je da prošetate gradom i videćete kako naš grad sve više liči na najuređenije evropske gradove, sređeni su Savska promenada, Kosančićev venac, Kalemegdan, Slavija, Obilićev venac i sada se polako spuštamo na reke i tako koristimo jedan od najvećih resursa koji imamo. Urađeno je preko 200 fasada. Modernizovane su putne mreže širom grada - preko 750 ulica, 145 kilometara asfaltiranog kolovoza i 1.500 novih parking-mesta, kao što su garaža na Obilićevom vencu i parking u Bulevaru Zorana Đinđića. Posle decenije čekanja, „Ikea“ konačno ima robnu kuću u Beogradu. Otvoren je Muzej savremene umetnosti, a uskoro će i Narodni muzej. Ipak, mi želimo da uradimo još više.

Šta su vam konkretni planovi za prestonicu?

- Važni su veliki infrastrukturni projekti koji vuku dalji razvoj grada. Metro je želja i potreba svih Beograđana godinama unazad i vreme je da se krene u realizaciju. Veliki projekti će se nastaviti, a tim eksperata koji se okupio oko liste u svoj centar ipak stavlja čoveka. Cilj nam je da unapređujemo uslove života svih građana i da se svaki deo grada jednako razvija. Želimo da razgovaramo s ljudima i da se oni uključe u donošenje odluka, jer oni najbolje znaju kako žele da žive i šta im je u njihovom kraju potrebno.

O vikendici na Zlatiboru

OSEĆAM SE KAO JOZEF K., HOĆE DA ME DISKREDITUJU

Radojičić se osvrnuo i na napise Krika u vezi sa njegovom vikendicom na Zlatiboru.

- Taj tekst sam čitao nekoliko puta. To je skup besmislica. Imam sve aplikacije (kod Agencije) od 2013. godine. Ne vidim o čemu je tu reč, u čemu je problem. Osećam se kao Jozef K. iz Kafkinog „Procesa“ - rekao je Radojičić i dodao:

- Priča da je menjana moja imovinska karta u Agenciji za borbu protiv korupcije u delu koji se odnosi na vikendicu na Zlatiboru je smišljena kako bi me diskreditovali.

Kurir / K. B.

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "MOŽETE SAMO DA SANJATE DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track