(VIDEO) CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SPS-JS Ovacije za Dačića: Uvek sam radio za Srbiju, nikad za partiju! Ko je voleo Tita i Slobu i ko voli mene, neka glasa za Antića!
Foto: Damir Dervišagić

Halom Pinki orilo se Beograde, Pukni zoro, Druže Tito I MARŠ NA dRINU

(VIDEO) CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SPS-JS Ovacije za Dačića: Uvek sam radio za Srbiju, nikad za partiju! Ko je voleo Tita i Slobu i ko voli mene, neka glasa za Antića!

Izbori 2018. -
1 / 41 Foto: Damir Dervišagić

BEOGRAD - Centralni predizborni skup koalicije "Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije (SPS) - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS)" održan je danas u zemunskoj Hali Pinki.

foto: Damir Dervišagić

Konvencija je završena obraćanjem Ivice Dačića, vatrometom i "Maršom na Drinu".

foto: Damir Dervišagić

17.42 - Obraća se Ivica Dačić koji je do bine došao pozdravljen burnim aplauzom. Pristalice su razvile ogromnu zastavu Srbije, dugu nekoliko desetina metara, i pozdravile su ga skandiranjem: Ivice, Ivice!

- Uvek sam radio za Srbiju, nikad za partiju, ali to mu dođe na isto! - rekao je Dačić i dodao: Uvek sam vodio čvrstu, odlučnu i doslednu politiku, a moje ime je garant da će tako biti vođen i Beograd - rekao je Dačić.

foto: Damir Dervišagić

Dačić je nabrojao sve uspehe svoje diplomatske ofanzive širom sveta u poslednjih nekoliko dana - Kosovo, izložba o Jasenovcu, UN, Vatikan i najavio posetu šefa ruske diplomatije i svog velikog prijatelja Sergeja Lavrova a onda rekao pristalicama da Srbija nikada neće priznati Kosovo, a da to neće učiniti ni Vatikan. Dačić je dodao i da je svakom rekao šta ima da kaže pa i nemačkom šefu diplomatije Zigmaru Gabrijelu kome je, kako je rekao, poručio: Putuj, Gabrijele.

foto: Damir Dervišagić

Dačić je pozdravio i svoje prijatelje Ljupka Petrovića, Stanislava Karašija, Ratka Nikolića i nekadašnjeg predsednika SRJ Zorana Lilića...

foto: Damir Dervišagić

...a potom i unuka Slobodana Miloševića - Marka Miloševića i njegovu majku Milicu Gajić.

foto: Printscreen SPS

- Kad sam bio mali, ja sam gledao njih, a oni sad gledaju mene - rekao je Dačić o svojim prijateljima sportskim legendama i podsetio da je najbolji gradonačelnik u istoriji Beograda bio Branko Pešić.

foto: Damir Dervišagić

Dačić je rekao da je kao dete od 14 godina na omladinskoj radnoj akciji gradio Beograd dok su ga drugi rušili i poručio da želi Beograd sa više radnih mesta i socijalne pravde i za radnike i za penzionere, ali i za mlade, kao i Beograd koji će biti grad budućnosti i grad za ponos.

foto: Damir Dervišagić

17.40 - Odmah potom usledio je splet partizanskih pesama "Sa Ovčara i kablara", "Po šumama i gorama"...

foto: Printscreen SPS

17.28 - Za govornicu je izašao lider JS Dragan Marković Palma, koji je rekao da ove dve pesme koje su izvedene nisu izvedene slučajno jer imaju poruku koja treba da nas podseća na sve ono što nam se u istoriji događalo i da se to nikada ne zaboravi i ne ponovi.

foto: Damir Dervišagić

Marković je kao i Antić pohvalio uspehe Dačićeve diplomatske ofanzive kad je reč o Kosovu i dodao da plate i penzije u Srbiji treba samo da se povećavaju kao i broj dece i pozvao na borbu protiv bele kuge.

foto: Damir Dervišagić

- Dačiću, Antiću, utišajte se malo dok ja govorim, našalio se sa govornice Marković i obratio se Dačiću: "On je najbolji lider naše koalicije i najbolji ministar svih vremena, Ivica Dačić!"

- Ova trojka Dačić, Palma, Antić, to je pobednička trojka, kao trojka u košarci i zato Beograđani zapamtite... broj 3! Beograde, bez nas ne možeš, 4. marta glasaj za domaćinsku listu i najboljeg ministra ikada!, rekao je Marković.

foto: Printscreen SPS

- Ovo je novi gradonačelnik! Dođi Aleksandre, dođi da te još jednom vide, ovo je pobednik - rekao je Marković.

17.26 - U hali Pinki je Antića na podijumu zamenio hor koji je izveo numere "Ja sam ja Jeremija" i "Pukni Zoro".

foto: Printscreen SPS
1 / 28 Foto: Printscreen SPS

17.19 - Pozdravljen burnim aplauzom pristalica na binu je istrčao kandidat za gradonačelnika Beograda liste SPS-JS i rođeni Beograđanin Aleksandar Antić koji se zahvalio Dačiću na ukazanom poverenju.

foto: Damir Dervišagić

Antić je rekao da Beograd ne zaboravlja ni Branka Pešića ni one koji su izgradili Novi Beograd, ali da je njegova lista okrenuta budućnosti pa će tako Beograđani dobiti metro, ali i kanalizaciju jer je neprihvatljivo da neko nema tako nešto u 21. veku.

- Beograd mora biti zeleni grad, grad budućnosti koji ćemo ostaviti budućim generacijama, zato moramo da čuvamo svaku klupu, naše parkove... - rekao je Antić koji je posebno ukazao na pomoć najstarijim sugrađanima, ali i mladima kao i na otvaranje što većeg broja radnih mesta.

17.13 - Znamo se mi što smo se skupili! Slični se prepoznaju... Ivicu Dačića upoznala sam u pozorištu i SPS je retka partija koja daje za kulturu, poručila je s govornice glumica Jelica Sretenović, popularna Koka, kandidat liste za beogradsku odobornicu.

foto: Damir Dervišagić

17.08 - Za govornicu prvi je izašao Nikola Nikodijević, drugi čovek Beograda, koji se zahvalio pristalicama na prisustvu, snazi i energiji koja je pokrenula Beograd, na koji smo danas ponosni. Nikodijević je pristalicama poručio da je briga o čoveku njihova politika, kao i da sami ne mogu da urade sve što su hteli. On je pozdravio Beograđane i poručio im da 4. marta zaokruže broj 3. Takođe, naglasio je da je u Beogradu smanjena nezaposlenost, da sada ima više mesta u vrtićima.

foto: Damir Dervišagić

17.05 - Skup je počeo pesmom Beograde, Beograde, nastupom dobošara i himnom Bože pravde posle čega su pristalice koalicije burno pozdravile dolazak lidera SPS i lidera JS Dragana Markovića, kao i Aleksandra Antića, koji je najavljen kao budući gradonačelnik Beograda.

foto: Damir Dervišagić

Uoči beogradskih izbora 4. marta pristalicama koalicije obratili su se lider SPS Ivica Dačić, JS Dragan Marković i kandidat za gradonačelnika Aleksandar Antić.

(Kurir.rs/Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track