Najnovije vesti

(FOTO) SNS U KAMPANJI: Do 2025. svaka kuća na teritoriji Beograda imaće kanalizaciju
Foto: Tanjug/Beoinfo

RAZGOVARALI SA MEŠTANIMA MALOG MOKROG LUGA

(FOTO) SNS U KAMPANJI: Do 2025. svaka kuća na teritoriji Beograda imaće kanalizaciju

Izbori 2018.
10:23h

BEOGRAD - Kandidat za gradskog odbornika sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Goran Vesić obišao je danas naselje Mali Mokri Lug gde je sa građanima razgovarao o raznim problemima i tom prilikom rekao da je plan da do 2025. godine svaka kuća na teritoriji grada Beograda ima kanalizaciju.

Građani su tražili da se pojedine ulice prošire kako bi tuda mogao da prođe javni prevoz kao i da se u nekim ulicama postave ležeći policajci, a bilo je reči i o priključenju bespravne kanalizacije, odnosno mreže koju su građani sami izgradli kada su gradili kuće.

"Do sada nije bilo moguće tu mrežu priključiti na gradsku, jer nije bilo tehničkih mogućnosti. Da bismo rešili taj problem, a veliki deo Beograda ima sličan problem, mi smo u decembru prošle godine na Skupštini grada doneli odluku o priključenju te bespravne kanalizacije", rekao je on.

Pojasnio je da je procedrua vrlo jednostavna - građani se obrate opštini, opština JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i onda njihove ekipe izađu na teren, snime postojeće stanje i priključe mrežu na gradsku.

Od tog trenutka sve kvarove rešava grad, rekao je Vesić i dodao da je to veliko olakšanje za veliki broj građana.

On je, u razgovoru sa građanima, istakao da je Grad Beograd u prethodne četiri godine u razvoj prigradskih naselja uložio 350 miliona evra što je više nego u periodu od 2008. do 2012. godine kada je za tu namenu uloženo manje od 100 miliona evra.

foto: Tanjug/Beoinfo

Vesić je naveo da je prošle godine u Beogradu izdato građevinskih dozvola za milion kvadrata, da svako ko dobije građevinsku dozvolu plaća naknadu za građevinsko zemljište, te da se od tih para ulaže u kanalizaciju, vodovod, puteve, škole, vrtiće...

"Novi projekti zavise od toga šta će biti 4. marta", rekao je Vesić i pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Beoinfo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SRBIJI PRETI MASOVNO TROVANJE CIJANIDOM, UPOZORAVAJU STRUČNJACI!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja