LJAJIĆEVA STRANKA OBELEŽILA GODIŠNJICU: Naša obaveza i nakon izbora da nastavimo marljivo da radimo širom Srbije
Foto: Beta/Miloš Miškov

izbori u beogradu

LJAJIĆEVA STRANKA OBELEŽILA GODIŠNJICU: Naša obaveza i nakon izbora da nastavimo marljivo da radimo širom Srbije

Izbori 2018. -

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) obeležila je danas Međunarodni dan socijalne pravde, koji je ujedno i dan te partije, a predsednik SDPS Rasim Ljajić poručio je da socijalna pravda treba da bude realni cilj, a ne utopijski ideal.

"To je ono što je Ruzvelt 1935. godine u američkom Kongresu rekao - da socijalna pravda treba da bude realni cilj, a ne utopijski ideal. Za nas to zaista treba da bude realan cilj", rekao je Ljajić zvanicama na proslavi u Sava centru.

Kako je istakao, posebno mu je drago što je njegova partija u kampanji za beogradske izbore promovisala upravo tu ideju solidarnosti, što je, "špartajući Beograd", obišla mnoga udruženja penzionera, klubove koji okupljaju stare, bolesne, sve one koji očekuju pomoć od nekoga, da im pomognu, i to, napominje Ljajić, ne samo u ovoj kampanji.

"Zapravo, mi ćemo biti ti koji neće uspeti, ukoliko ovo što radimo u kampanji ne činimo i nakon izbora i moj poziv i apel svima vama jeste da ovo što smo radili u ovoj kampanji, koja je najbolja i najcivilizovanija od osnivanja stranke, radimo i dalje. Nijednu ružnu reč nismo izgovorili prema bilo kome, ali smo obišli dosta mesta, mnogo kuća, naselja i radićemo to i dalje", rekao je Ljajić.

Ukazuje da njegova SDPS želi da da doprinos pobedi koalicije "Aleksandar Vučih - Zato što volimo Beograd", da aktivno participira tako što će animirati svoje članstvo i simpatizere, građane, da izađu 4. marta i zaokruže broj jedan.

"Opet kažem, naša obaveza ostaje i nakon tih izbora, da ovo što smo radili u kampanji, nastavimo marljivo da radimo širom Srbije i tako ćemo zapravo pokazati da ljudi za nas jesu ljudi, a ne samo birači. Da uvek imamo u vidu da ovaj dan socijalne pravde nije samo 20. februara, da pokažemo svojom solidarnošću da cele godine imamo svest o potrebi da pomažemo nekom ko je u stanju socijalne potrebe", kaže Ljajić.

Društvene pravde nema bez solidarnosti i SDPS je tu da ukaže upravo na tu činjenicu da nije dovoljno davati izjave, potpisivati različite deklaracije, naglašavati različite principe, napominje Ljajić i dodaje da je potrebno živeti tako da se pomaže onima kojima je pomoć potrebna, da se uvek pokazuje empatija prema najugroženijima, a posebno u vremenu kada je smanjeno poverenje u politiku i političare.

"Nema drugog načina da to poverenje vratimo, ne samo u političke stranke, nego i u politiku, ideologiju koju zastupamo, zasnovanu na socijaldemokratiji, na želji da imamo društvo jednakih šansi, nego da svakim danom i svakim gestom pokazujemo nameru da nekome pomognemo i budemo od koristi", zaključio je Ljajić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track