POKS: Osnovati stručno telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije
Foto: POKS

predlog

POKS: Osnovati stručno telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Kandidatkinja za odbornicu Pokreta obnove kraljevine Srbije na beogradskim izborima Ana Petrović Vukićević izjavila je danas da ta stranka predlaže osnivanje stručnog tela posvećenog borbi protiv vršnjačkog nasilja i narkomanije.

"Naš predlog je osnivanje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama. Prioritet u radu tog tela biće ugradnja, modernizacija i rekonstrukcija video-nadzora u svim školama, povećanje broja školskih policajaca, sredjivanje ograda i zaključavanje školskih dvorišta i uvodjenje ID kartica za ulazak učenika u škole", navela je ona.

Kako se navodi u saopštenju, Ana Petrović Vukićević je ocenila da je potrebno iz budžeta grada izdvojiti sredstva za nabavku dovoljne količine testova na narkotike koji će preko škola biti podeljeni roditeljima u nameri da testiraju svoje dete ako žele.

"Najefikasniji način u suzbijanju narkomanije među mladima Beograda je preventiva. Upravo zbog toga, kada znaju da imaju test u svojoj kući, mnogi mladi će odustati od namere da probaju narkotike i time ćemo sačuvati njihovo zdravlje i živote i započeti borbu protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu", rekla je ona.

(Kurir.rs/Beta/Foto: POKS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track