DRAGAN ŠUTANOVAC: Smanjićemo takse i poreze da građani mogu da dišu
Foto: Beta/Miloš Miškov

INTERVJU

DRAGAN ŠUTANOVAC: Smanjićemo takse i poreze da građani mogu da dišu

Izbori 2018. -

Ova vlast je drastično povećala porez na imovinu, a njihovi tajkuni ne plaćaju ni poreze ni račune

Dragan Šutanovac, kandidat za gradonačelnika liste „Da oslobodimo Beograd - DS, SDS, Nova, ZEP - Zeleni“, kaže da je veliki problem Beograđana bezakonje koje vlada u gradu i da bi, ukoliko bi pobedio na izborima 4. marta, formirao komisiju za istraživanje nezakonitosti i posledica, između ostalog, Savamale, Beograda na vodi, tendera za javne nabavke...

Šta su, po vama, najveći problemi Beograđana?

- Najveći problem je banda Aleksandra Vučića, čiji su beogradski šefovi Mali i Vesić, koji vlast baziraju na siledžijstvu, lopovluku, korupciji i samopromociji. Za SNS su socijalna pravda kilogram brašna i zejtin kupljeni od otetih penzija. Ova vlast je drastično povećala porez na imovinu, a njihovi tajkuni ne plaćaju ni poreze ni račune. Probijaju sve rokove, nameštaju sve tendere. Osakatili su kulturu, za njih je jedino stvaralaštvo šljašteća fontana.

Pored kritike vlasti, koja vi rešenja nudite?

- Svi prihodi i rashodi grada, kao i preduzeća, biće potpuno javni. Sa čistim računima moći ćemo da uspostavimo socijalnu pravdu i grad po meri svojih ljudi. Grad će stati iza penzionera, žena, osoba sa invaliditetom, mladih bračnih parova, dece, đaka, trudnica i svih socijalno ugroženih. Grad će podržati mala i srednja preduzeća, a obustaviti sve tajkunske tendere. Kada uspostavimo red, krenućemo sa smanjivanjem poreza i taksi koji ne daju Beograđanima da prodišu, a preduzetnicima da započnu i razvijaju posao. Apsolutni prioritet biće autonomija za kulturu, da umetnici sami odlučuju o tome gde će da se ulaže.

foto: Dragana Udovičić

Da li postoji mogućnost saradnje sa SNS?

- Ne gasi se požar s piromanom. Mi smo najoštrija opozicija i ideološki i politički i civilizacijski. Samo jak DS je garant Vučićevog kraja. Samo glas za DS je siguran glas za poraz naprednjaka.

Šta biste prvo uradili ukoliko postanete gradonačelnik?

- Formiraćemo komisiju za istraživanje nezakonitosti i posledica Savamale, Beograda na vodi, tendera za javne radove, malverzacija prilikom prodaje Studija B, rasvete, podzemnih garaža i ostalih afera naprednjačke vlasti koje smo predstavili u „crnoj knjizi“. Pred građane ćemo izneti istinu, a pred tužilaštvo krivične prijave. Beograđani zaslužuju da znaju šta se dešavalo sa svakim njihovim dinarom i to će biti naš prioritet u prvih sto dana.

O Pajtiću

SAMO PRAVE DEMOKRATE SU NA LISTI BROJ 4

Da li ste očekivali da Bojan Pajtić, član DS, javno stane uz Dragana Đilasa?

- Svako ima pravo da donese odluku za koju misli da je ispravna, ne ljutim se zbog toga, ali prave demokrate su na ovim izborima pod rednim brojem 4. Naša lista je definitivno najbolja, a koalicija je strateška i ponosan sam što je žena koja je od simbola vrednosti za koje se zajednički borimo prva na našoj listi - Vesna Rakić Vodinelić.

SKUP Zajednička sednica GO DS, SDS, Nove i Zelenih

UJEDINJENE DEMOKRATE ĆE OSLOBODITI BEOGRAD

Zajednička sednica glavnih odbora DS, SDS, Nove stranke i Zelene ekološke partije - Zeleni, koje čine koaliciju „Da oslobodimo Beograd“, održana je juče u Lazarevcu, a više od 1.000 prisutnih delegata dogovorilo se da je ovim „konstituisana zajednička volja u bespogovornoj borbi protiv autokratskog režima, jer jedino ujedinjene demokrate mogu da oslobode Beograd i Srbiju“.

- Ova vlast ne misli na ljude. Za pola decenije uspeli su da unište sve razvojne potencijale Srbije i društva - rekao je lider DS Dragan Šutanovac.

Predsednik SDS Boris Tadić poručio je da mu je zadovoljstvo što se demokrate iz različitih stranaka zajedno bore protiv režima.

Katarina Blagović - Foto: Beta/Miloš Miškov; Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track