ČEDOMIR ANTIĆ UOČI BEOGRADSKIH OPOZICIJA: Istinska opozicija da se ujedini u borbi za demokratiju
Foto: Fonet

Narodna stranka podržala kandidaturu Dragana Đilasa

ČEDOMIR ANTIĆ UOČI BEOGRADSKIH OPOZICIJA: Istinska opozicija da se ujedini u borbi za demokratiju

Izbori 2018. -

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić ocenio je danas da predstojeći izbori u Beogradu nisu obični lokalni izbori i pozvao, kako se izrazio, istinsku opoziciju da se ujedini u "opravdanoj kritici režima i borbi za demokratiju".

"Pozivamo istinsku opoziciju u Srbiji da se ujedini u opravdanoj kritici režima i borbi za demokratiju. Samo je tako moguće sprečiti prikrivene planove Aleksandra Vučića da proširi apatiju među građanima i zahvaljujući, pre svega, maloj izlaznosti odnese pobedu oslonjen na partijske vojske i korupciju", naveo je Antić u pisanoj izjavi.

Antić, koji je član Političkog saveta Narodne stranke, u Grockoj je rekao da deo istinske opozicije nije razumeo neophodnost ujedinjena.

"Demokratska stranka, Dveri i Dosta je bilo, boreći se za cenzus nastoje da se dokažu i afirmišu. Sada nije vreme za to. Za jedinstvo opozicije je posle predaje lista prekasno, ali još ima vremena za ujedinjeno delovanje protiv režima i njegovih satelita u opoziciji", rekao je Antić.

Antić je dodao da predstojeći izbori nisu obični lokalni izbori već se u Beogradu, kao i 1996. godine, brani Srbija, njena sloboda, ustavnost i demokratija.

"Režim Srpske napredne stranke opasno je ugrozio demokratiju u Srbiji. Potvrda vlasti režima u Beogradu, gradu ekonomski najsamostalnijih i u proseku najobrazovanijih stanovnika Srbije, koji tradicionalno manje podržavaju populističke i autoritarne stranke nego ostatak države, imala bi katastrofalne posledice po budućnost slobode i ustavnosti u Srbiji", ocenio je Antić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track