ANTIĆ U KAMPANJI ZA PRESTONICU: Beograd neće finansirati profesionalne klubove nego omladinski i školski sport
Foto: Zorana Jevtić

Socijalisti spremni za izbore 4. marta

ANTIĆ U KAMPANJI ZA PRESTONICU: Beograd neće finansirati profesionalne klubove nego omladinski i školski sport

Izbori 2018. -

Kandidat za gradonačelnika Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije (SPS-JS) Aleksandar Antić najavio je danas da Beograd neće finansirati profesionalne sportske klubove, već će sve svoje resurse usmeriti na omladinski sport, školske aktivnosti i rekreativni sport.

"Sport u školama, u školskim sekcijama i malim klubovima koji s velikim entuzijazmom treniraju podmladak, to će biti naš prioritet. Nećemo dozvoliti da bavljenje sportom bude privilegija bogatih. Sportom ćemo se baviti svi, bez obzira na socijalni status. Sport će biti dostupan svima, i svako će moći da razvija svoje talente u skladu sa potencijalom i ličnim opredeljenjem", izjavio je Antić.

Kako se navodi u saopštenju, Antić i kandidat za gradskog odbornika liste SPS-JS i proslavljeni Aleksandar Karakašević odigrali su stonoteniski meč kao promociju programa školskog sporta.

"Zdravlje Beogradjana je velika obaveza, a zdravlje mladih je na vrhu prioriteta. Upravo promovisanje školskog sporta kao organizovanog vida rekreacije za mlade, pod nadzorom trenera i uz podršku Grada, jeste pravi odgovor na sve veće zdravstvene probleme populacije mladih, ozbiljan pedagoški odgovor kako mlade skloniti sa ulice i sačuvati ih od narkomanije", rekao je Antić.

Karakašević je rekao da se ostvario kao profesionalni sportista i da je cilj njegovog angažovanja na listi SPS-JS da doprinese popularizaciji malih sportova koji su nekada bili tradicionalni, a sada im preti gašenje.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) MERKELOVA DOGODINE U SRCU ŠUMADIJE ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track