RAZOTKRIVENA TEŠKA ZLOUPOTREBA IDENTITETA ČLANOVA KOALICIJE "DA OSLOBODIMO BEOGRAD": Stranka Muftije Zukorlića falsifikovala podatke naših kandidata!
Foto: Printscreen

Potvrde grubog kršenja zakona stigle sa Vračara i Novog Beograda

RAZOTKRIVENA TEŠKA ZLOUPOTREBA IDENTITETA ČLANOVA KOALICIJE "DA OSLOBODIMO BEOGRAD": Stranka Muftije Zukorlića falsifikovala podatke naših kandidata!

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković saopštio je danas na konferenciji za medije da se u susret beogradskim izborima 4. marta vrši zloupotreba identiteta članova, kandidata i članova biračkih odbora koalicije "Da oslobodimo Beograd", u čijem su sastavu Demokratska stranka, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka i Zelena ekološka partija.

Naime, Živković je objasnio da je ova koalicija došla u posed spiska kontrolora koji je Gradskoj izbornoj komisiji predala Stranka pravde i pomirenja Muftije Zukorlića.

"Na tom spisku su, bez njihove saglasnosti, mnogi članovi stranaka, čak i neki kandidati za odbornike koalicije "Da oslobodimo Beograd". Svi mi tražimo da nadležni organi utvrde kako je došlo do ovog falsifikovanja i da krivci za to budu kažnjeni", poručio je lider Nove stranke.

U prilog ovim tvrdnjama, medijima se potom obratila kandidatkinja pomenute koalicije Milena Glumac, istakavši da su njeni podaci i matični broj zloupotrebljeni stavljanjem na listu Stranke pravde i pomirenja bez njenog znanja i pitanja.

foto: Printscreen

Isto tvrdi i Miroljub Kojić, kontrolor na predstojećim izborima, dodajući da svoje podatke nije dao nikada i nikome osim strankama koje čine koaliciju "Da oslobodimo Beograd".

"Ovo smatram krađom i želeo bih da znam kako je do toga došlo", ogorčeno je podvukao Kojić.

foto: Printscreen

I Slavko Tatić, član DS sa Vračara, tvrdi da su njegovi podaci na Zukorlićevoj listi "apsolutni falsifikat".

"Ja nikada toj stranci nisam pripadao, ne simpatišem je niti bih joj dao svoj glas. Ovo je najgrublja zloupotreba biračkog prava svakog građanina i mogu samo da očekujem da će se ovakvi slučajevi sa njihove strane i ponoviti", naveo je Tatić.

foto: Printscreen

Predsednik Nove stranke Zoran Živković na kraju je objasnio i da pomenuti primeri nisu zabeleženi samo na opštini Vračar.

"Do sada imamo potvrdu da se isto desilo i na Novom Beogradu, a do kraja večeri očekujemo informacije i sa drugih opština", zaključio je Živković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track