PREDSEDNIK OPŠTINE ARANĐELOVAC BOJAN RADOVIĆ ZA KURIR: Vratili smo 5 miliona evra duga!
Foto: Promo

Nosilac liste SNS na predstojećim lokalnim izborima 4. marta

PREDSEDNIK OPŠTINE ARANĐELOVAC BOJAN RADOVIĆ ZA KURIR: Vratili smo 5 miliona evra duga!

Izbori 2018. -

Do 2022.godine vratićemo do dinara dug koji smo zatekli od sedam miliona evra. Aranđelovac je za kratko vreme zaposlio 800 ljudi, obezbedio 20 miliona evra investicija i realizovao strateške probleme kao što je izgradnja Fabrike vode

Uspeli smo u proteklih 5 godina da vratimo pet miliona evra kredita, znači da smo svake godine u proseku vraćali po milion evra, da rešimo mnoge strateške infrastrukturne probleme u koje će biti uloženo preko 20 miliona evra. Naša opština danas ima suficit preko 20 miliona evra čime doprinosi da i republička kasa bude stabilnija - kaže za naš list Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, koji na lokalnim izborima predvodi listu Srpske napredne stranke.

Aranđelovačka privreda je opsutošena devedesetih. Da li je tu popravljeno stanje?

- Zvuči apsurdno, ali je istina da nas je baš taj rast privrede doveo u neobičnu situaciju, da nemamo dovoljno električne energije. Ne tako davno mi smo u saradnji sa EPS-om, postavili kamen temeljac za novu trafo stanicu "Aranđelovac 2“, čija će izgradnja koštati blizu 3 miliona evra i koja će obezbediti dovoljno električne energije u nekoliko narednih decenija. Imamo ozbiljan privredni rast zahvaljujući podsticajnim merama, kako opštinskim tako i republičkim, broj nezaposlenih je u kratkom vremenskom roku smanjen za preko 800 lica.

Opozicija Vas optužuje da niste doveli investitore u Aranđelovac?

- Danas okosnicu naše privrede čine mala i srednja preduzeća. U 2016. je samo jedna naša kompanija investirala u nove pogone 30 miliona evra. Iste godine investirano je u otvaranje novih pogona u našoj opštini preko 40 miliona evra. Baš iz tog razloga mi danas imamo i odeljenja mašinske struke sa dualnim obrazovanjem. Zaposlili smo kroz direktne podsticajne mere preko 200 naših sugrađana. Naša kompanija je dobila iz republike podsticajna sredstva za 70 novih radnih mesta. Mnogim investitorima smo morali da objašnjavamo tu potpuno neverovatnu činjenicu, da nemamo dovoljno električne energije. Sa izgradnjom nove trafo stanice i uređenjem komunalne infrakstrukture u južnoj industrijskoj zoni obezbedićemo poslovni ambijent za potencijalne nove investitore.

Šta se može ponuditi biračima na izborima 4. marta?

- U proteklih nekoliko godina zahvaljujući resornim ministrarstvima, odnosno Vladi Srbije i našim velikim zalaganjem uspeli smo da donesemo mnogo projekata. Aranđelovac nije čak imao ispravnu pijaću vodu koja je propisana pravilnikom o higijenskoj ispravnosti pijaće vodu. Uspeli smo da izgradimo fabriku vode uz pomoć Vlade Republike Srbije kao kapitalan projekat. Svakako da je jedan od najvećih projekat bila i rekonstrukcija magistralnog puta u vrednosti od 11 miliona evra. Nedavno smo na sastanku sa potpredsednicom vlade Zoranom Mihajlović dogovorili rekontrukciju dela tranzita kroz grad, kao i rehabilitaciju puta Markovac-Aranđelovac u dužini od 10 km. Uspeli smo takođe da obezbedimo preko kancelarije za javna ulaganja i Ministarstva privrede još 8 miliona evra za rekonstrukciju bolnice i gradskih škola. Samo rekonstrukcija bolnice će koštati blizu 5 miliona evra sa opremom i biće jedan od najvećih i najvažnijih projekata u poslednjih nekoliko decenija. Radimo na projektima vezanim za vodosnabdevanje i tu ćemo konkurisati preko resornih ministarstava za blizu 3 miliona evra. Uložili smo u poljoprivredu kroz subvencije preko 120 miliona dinara i podignuto je nekoliko stotina hektara voća, tako da ćemo nastaviti sa podsticajnim merama. U rekonstrukciju parka smo uložii preko 50 miliona dinara, skoro toliko ćemo uložiti u rekonstrukciju puta i rasvete na planini Bukulja. U 2012 smo imali nešto preko 50 hiljada noćenja da bi u 2017 ostvarili rekordan broj noćenja sa preko 100 hiljada, takođe imamo novih 67 ležajeva u istoj godini.

RAZDUŽIĆEMO OPŠTINU DO DINARA

- Biću srećan ako budemo uspeli da donesemo 30 miliona evra kroz razne projekte u našu opštinu, optimizam zasnivam na tome što smo već doneli 20 milona evra. Za sve to vreme nismo uzeli ni dinara kredita, a vratili smo 5 miliona evra od ukupno 7 miliona evra zatečenog duga. Do 2022. godine, u potpunosti ćemo razdužiti našu opštinu. Nikad u ovome ne bismo uspeli da nismo imali podršku vlade republike Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića - kaže Bojan Radović.

(Kurir.rs/Dragomir Alemić/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track