MARKO BASTAĆ ZA KURIR: Imam program u 30 tačaka
Foto: Fonet

Šta radite, bre

MARKO BASTAĆ ZA KURIR: Imam program u 30 tačaka

Izbori 2018. -

Imamo direktnu komunikaciju s građanima. Vreme je da se ova politika sa Starog grada proširi na ceo grad

Nosilac liste „Šta radite, bre - Marko Bastać“ i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kaže da bi njegov prvi potez kao gradonačelnika Beograda bio uklanjanje ulaznih vrata s kancelarije jer bi na taj način „pokazao da vlast mora da bude u funkciji građana“.

Naziv vaše izborne liste je „Šta radite, bre“. Šta je zajedničko tom sloganu i Beogradu, kome se obraćate?

- Obraćamo se svima koji žive u Beogradu i koji svaki dan, kad izađu iz svog stana, samo s čuđenjem mogu da se zapitaju: „Šta radite, bre?“. Glavni krivac je sistem koji radi za privilegovane. Moramo da ga menjamo, da stvorimo okvir i da u proces odlučivanja uključujemo što veći broj ljudi.

Koji su akutni problemi prestonice i kako planirate da ih rešite?

- Prvi je to što građani loše žive, a drugi je vezan za nepravdu, agresiju i nasilje s kojim se suočavaju. Napravili smo program od 30 tačaka. Na njemu su radili stručnjaci i on predstavlja set rešenja za probleme koje su delegirali građani. Nudimo novi model rada javnih preduzeća, koja treba da budu u službi građana, i to tako da im pružaju usluge najvećeg kvaliteta uz najnižu moguću cenu. Predlažemo izradu nove studije za sistem javnog transporta, a krajnji cilj te studije je besplatan prevoz za sve.

Vaš prvi korak ako postanete gradonačelnik?

- Kao predsednik opštine uklonio sam vrata sa svoje kancelarije. Uradio bih isto. Time simbolično pokazujem da vlast mora da bude u funkciji građana.

Kojim rezultatima možete da se pohvalite u opštini koju vodite?

- U protekle dve godine uradili smo mnogo, danas u opštini imate preko 50 besplatnih programa, modernizovali smo rad uprave i imamo dobro prolazno vreme na bazi kog mogu da obećam da ćemo sve ono o čemu smo se dogovorili sa stanovnicima Starog grada i uraditi. Imamo direktnu komunikaciju s građanima. Vreme je da se ova politika sa Starog grada proširi na ceo grad.

Nabrojte pet ključnih stvari ukoliko uđete u Skupštinu.

- Ukinuli bismo komunalnu policiju, smanjili bismo cenu grejanja, ukinuli „Infostan“, osnovali gradsku advokatsku kancelariju i rešili problem divljih taksista.

Kurir / Sanja Đurić

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track