Najnovije vesti

NE DAVIMO BEOGRAD PROTIV PRODAJE ŽELEZNIČKIH ŠKOLA: Nedopustivo da se škola posmatra kao prepreka za izgradnju još jednog tržnog centra
Foto: Beta/Ne davimo Beograd/Luka Knežević

izbori

NE DAVIMO BEOGRAD PROTIV PRODAJE ŽELEZNIČKIH ŠKOLA: Nedopustivo da se škola posmatra kao prepreka za izgradnju još jednog tržnog centra

Izbori 2018.
15:45h

Inicijativa "Ne davimo Beograd" podržava napore kolektiva Železničke tehničke škole i UG "Odbranimo škole", samoorganizovanih nastavnika i radnika u obrazovanju, da spreče prodaju prostora Železničke tehničke škole i Visoke železničke škole strukovnih studija.

Smatramo da je nedopustivo da prostor i objekat Železničke tehničke škole služi za potkusurivanje u odnosu javnog izvršitelja, Železnica Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva saobraćaja, i da se škola posmatra kao objekat visoke vrednosti na tržištu nekretnina i prepreka za izgradnju još jednog tržnog centra, piše u saopštenju.

Ovim putem upozoravamo javnost na to da nadležni organi nisu razrešili ovaj problem, koji je Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, okarakterisao kao grešku kojom je škola samo pukim slučajem 2014. godine uknjižena u katastar nepokretnosti kao vlasništvo Železnica Srbije, a ne kao državno vlasništvo pod ingerencijom Ministarstva prosvete, navodi Inicijativa.

Javni izvršitelj je krajem januara 2018. samo odložio javnu prodaju škole za 60 dana. S obzirom na to da do sada nije učinjeno ništa da se ova greška otkloni, smatramo da je bojazan UG "Odbranimo škole" da je prodaja odložena dok se ne održe izbori sasvim osnovana, piše u saopštenju.

Stoga tražimo od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i

Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da svojim propustima ne ugrožavaju školovanje đaka i rad nastavnika Železničke tehničke škole, saopštila je Inicijativa.

Inicijativa Ne davimo Beograd čvrsto veruje da društvo koje misli na svoju budućnost mora da ulaže u obrazovanje i da ga učini dostupnim svima.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto: Beta/Ne davimo Beograd/Luka Knežević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja