PSG: Podnete krivične prijave protiv Stefanovića i Ružića
Foto: Fonet/Marija Oković

izborna kampanja

PSG: Podnete krivične prijave protiv Stefanovića i Ružića

Izbori 2018. -

Predstavnici liste "Dragan Djilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" podneli su danas krivičnu prijavu protiv ministara nadležnih za prijavu prebivališta i biračke spiskove, ministre unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, saopštio je Pokret slobodnih građana.

Kako se navodi, krivičnu prijavu protiv njih podneli su zbog navodnog prekrajanja biračkog spiska, "radi upisivanja lažnih Beograđana za izbore u Beogradu".

"Stefanović i Ružić su, sumnja se, omogućili i dozvolili fiktivnu, odnosno lažnu promenu mesta prebivališta za više desetina hiljada novoupisanih građana Beograda koji ne žive u Beogradu, već samo imaju lažno prijavljeno prebivalište i to radi glasanja na izborima zakazanim za 4. mart", stoji u saopštenju.

Dodaju da su uz krivičnu prijavu, "kao dokazi, predati službeni dokumenti zvanično dobijeni od pojedinih opština u kojima se beleži neobjašnjiv porast, pa pad upisanih birača, kao i izjave ministra Stefanovića koje su u neskladu sa tim dokumentima, a kojima pokušava da prikrije izvršenje krivičnog dela".

"Nakon tih izjava, policijske stanice u svih 17 beogradskih opština ostale su neme na podnete zahteve za informacijama koliko je birača iz Vojvodine i drugih delova Srbije, očigledno za potrebe izbora, od predsedničkih izbora steklo prebivalište u Beogradu", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet/Marija Oković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) Evo ko je prva žrtva smrzavanja u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track