Najnovije vesti

ALEKSIĆ (NARODNA) TRAŽI OSTAVKU MAJE GOJKOVIĆ: Ona brutalno krši interese građana
Foto: Dragan Kadić

izborna kampanja

ALEKSIĆ (NARODNA) TRAŽI OSTAVKU MAJE GOJKOVIĆ: Ona brutalno krši interese građana

Izbori 2018.

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da podnese ostavku jer ona, kako je ocenio, parlament shvata kao oruđe Srpske napredne stranke i brutalno krši interese građana.

Aleksić je u pisanoj izjavi naveo da je Maja Gojković zloupotrebila funkciju time što je na dva i po meseca suspendovala rad Skupštine zbog beogradskih izbora, a potom za 6. mart zakazala sednicu sa 32 tačke dnevnog reda.

"U objedinjenoj raspravi poslanici će, posle dva i po meseca pauze, raspravljati o deset predloga zakona, među kojima su i predlozi izmena Zakona o policiji, Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima", naveo je Aleksić.

Aleksić je podsetio da je Maja Gojković rad Skupštine prekinula i prošle godine, pred izbore za predsednika Srbije.

"Ovakvo ponašanje dokazuje da smo bili u pravu kada smo glasali protiv njenog izbora i kada smo postavili pitanje da li je osoba koja je za samo nekoliko godina promenila šest partija i šest političkih ideologija, kompetentna da vodi najviše zakonodavno telo", dodao je Aleksić.

Aleksić je ocenio da je zakazivanjem sednice sa 32 tačke dnevnog reda sa objedinjenom raspravom o 10 važnih zakona, Maja Gojković pokazala da Skupštinu Srbije shvata kao oruđe vladajuće partije, a ne mesto u kojem se, kroz raspravu i usvajanje zakona, zastupaju i ostvaruju interesi svih građana.

"Posle još jednog brutalnog kršenja interesa građana i urušavanja institucije parlamenta, najčasnije bi bilo da Maja Gojković sama podnese ostavku", naveo je Aleksić.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: LEDENI DANI U SRBIJI! Evo kada će biti toplije?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja