ZUKORLIĆ: Nezavidna pozicija osoba sa invaliditetom
Foto: Filip Plavčić

unaprediti položaj

ZUKORLIĆ: Nezavidna pozicija osoba sa invaliditetom

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja osoba sa invaliditetom "Feniks" i poručio da se Srbija, kada su u pitanju osobe sa invaliditetom, mora pomeriti sa tačke koja nije zavidna.

Zukorlić je istakao da mu je drago što je "Feniks" prepoznao tu stranku kao adresu sa kojom treba da razgovara, navodi se u saopštenju SPP - a.

"Mi smo između ostalog u našem programu fokusirali ideju da se kvalitet jednog naroda, jedne zajednice, grupe, jednog čovjeka dokazuje na odnosu prema onima koji su ugroženi i onima kojima je potrebna podrška i pomoć", naglasio je predsednik SPP - a i dodao da se ta stranka u kampanji bavila pitanjima osoba sa invaliditetom.

foto: Filip Plavčić

Prema njegovim rečima, to je nešto što predstavlja deo dubinskog ubjeđenja i ukoliko iz moralnog principa ne preraste u kategoriju kulture ponašanja, ne postoji nijedna Evropa, niti bilo kakvi evropski standardi i EU "koja će nam izlečiti te anomalije i koje će nas naterati da dosledno sprovodimo ono što u predizbornim kampanjama obećamo" Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom "Feniks", Branko Jokić obavestio je predsednika Stranke pravde i pomirenja o brojnim problemima s kojima se suočavaju, kao i, kako kaže, permanentnom oglušavanju institucija i političara koji nemaju sluha, volje i želje da im pomognu.

Jokić je kazao da je Zurkolić "čovek koji uvek govori istinu, ne daje lažna obećanja i iskreno od srca želi da pomogne svim građanima Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track