NEBOJŠA STEFANOVIČ: Pumpa u naselju Stepa Stepanović neće biti izgrađena
Foto: Marina Lopičić

stanari to ne žele

NEBOJŠA STEFANOVIČ: Pumpa u naselju Stepa Stepanović neće biti izgrađena

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je večeras naselje Stepa Stepanović i poručio da pumpa, protiv čije izgradnje su meštani protestvovali, neće biti izgrađena jer to ljudi ne žele.

Stefanović je pohvalio direktnu komunikaciju opštine Voždovac, kojoj pripada to naselje, sa građanima i naveo da će takav vid razgovora predložiti kao redovnu aktivnost u narednom periodu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beoinfo

Tokom tribine u tom beogradskom naselju razgovaralo se i o postignutim rezultatima na povećanju bezbednosti građana, a kao najznačajniji rezultat prethodnih susreta istaknut je dogovor o prelasku pojedinih nadležnosti nad naseljem sa državnog na gradski nivo.

To će, kako je objašnjeno, omogućiti nesmetano funkcionisanje komunalnih preduzeća u naselju.

Ministar unutrašnjih poslova podsetio je da su pojačane policijske kontrole na Voždovcu, u koje su uključeni i pripadnici Žandarmerije, dale odlične rezultate i dodao da je važno da se svaki građanin oseća sigurno.

"Veoma nam je važna bezbednost dece i zato radimo na tome da sve škole pokrijemo video nadzorom", istakao je Stefanović i dodao da u skoro 200 beogradskih škola postoji školski policajac, kao i da je kao vid prevencije uveden predmet Osnovi bezbednosti dece.

"Cilj je da edukujemo najmlađe kako i na koji način da se ponašaju i zaštite od različitih rizika i opasnosti", zaključio je Stefanović na tribini u naselju Stepa Stepanović, gde je sa građanima razgovarao o problemima sa kojima se susreću.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track