ČEDA JOVANOVIĆ NE OČEKUJE IZNENAĐENJA U BEOGRADU: Opozicija ostala u crno-belim podelama, potvrdiće se dominacija vladajuće koalicije
Foto: Zorana Jevtić

Lider LDP glasao u Novom beogradu

ČEDA JOVANOVIĆ NE OČEKUJE IZNENAĐENJA U BEOGRADU: Opozicija ostala u crno-belim podelama, potvrdiće se dominacija vladajuće koalicije

Izbori 2018. -

Ne verujem u iznenađenja, opozicija ostala u crno-belim podelama, rekao je danas lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović i ocenio da su izbori u Beogradu mnogo važniji po posledicama izborne kampanje i atmosfere koju su stvorili u društvu samog glasanja za još jednu gradsku upravu.

"Ušli smo u izbore opterećeni neverovatnim podelama i nemogućnosti onih koji se bave politikom da se dogovore oko elementarnih ciljeva kojima treba kao društvo da težimo", kazao je on novinarima i dodao da ni pre izbora nije bilo puno toga od Beograda, pogotovo u kampanji, koja je, kaže, bila po mnogo čemu šokantna.

Jovanović je, nakon što je glasao na Novom Beogradu, istakao da nije bilo šanse da se stvori ozbiljan prostor za razgovore, a da u drugom planu bude članstvo ili simpatizerstvo za jednu stranku.

"Ne verujem da su moguća neka posebna izborna iznenađenja. Manje više se atmosfera u društvu preslikala u kampanju, a ona će dovesti do ishoda koji je loš, jer će se potvrditi dominacija vladajuće koalicije", kazao je on i istakao da je opozicija ostala u crno-belim podelama, koje su loše po društvo.

Jovanović je ukazao da Vučića iz 90-tih sa kojima opozicija ratuje godinama nema, da se transformisao, jer je shvatio da je tako nešto neminovno.

"Nadam se da će ovi izbori otvoriti neku vrstu prostora za dogovor unutar stranaka građanske opozicije", kazao je on.

Jovanović je kazao da je LDP učinio jedino što je mogao, a to je da iskoristi izbornu kampanju kako bi se afirmisala jedna nova politička generacija.

"Mislim da smo taj cilj ostvarili ali mi je žao što će Beograđani biti uskraćeni za sve ono što LDP može da uradi i što je malo prostora za ideje o kojima smo samo mi govorili", zaključio je on.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track