POSMATRAČKA MISIJA CRTA PRATI GLASANJE U BEOGRADU: Sva biračka mesta otvorena, manja izlaznost nego na predsedničkim izborima 2017.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posmatrači raspoređeni na 450 glasačkih mesta

POSMATRAČKA MISIJA CRTA PRATI GLASANJE U BEOGRADU: Sva biračka mesta otvorena, manja izlaznost nego na predsedničkim izborima 2017.

Izbori 2018. -

Izlaznost na izborima za odbornike za Skupštinu grada Beograda do 10 časova manja je u odnosu na izlaznost u prestonici na predsedničkim izborima 2017. godine i na parlamentarnim 2016. godine, saopštila je CRTA.

foto: Dragan Kadić

Programski direktor CRTE Raša Nedeljkov rekao je da je do 10 časova na biračka mesta u Beogradu izašlo sedam odsto građana što je za 2,79 odsto manje nego prošle godine na prefsedničkim i za 1,3 odsto manje nego na parlamentarnim izborima 2016 godine.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nedeljkov je na konferenciji za novinare naveo da su na pet odsto biračkih mesta zabeležene nepravilnosti, poput fotografisanja birača na biračkim mestima, nepoštovanja procedure o kontrolnom listiću koji nije na vreme unačen u glasačku kutiju, a na pojedinim mestima su Romi, kaže, "kolektivno dovedeni na glasanje".

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

CRTA će, kako je najavljeno, sledeći presek o izlaznosti napraviti u 13 časova, a sledeću konferenciju za novinare održaće u 15 časova.

U Beogradu su jutros u sedam sati otvorena birališta za lokalne izbore u glavnom gradu.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na izborima u prestonici pravo glasa ima 1.606.931 birač, a svi oni mogu da glasaju na 1.185 biračkih mesta, koja će biti zatvorena u 20 sati.

foto: Filip Plavčić/Ilustracija

Za 110 odborničkih mesta u beogradskom parlamentu bore se 24 izborne liste.

Izborna komisija objavljuje rezultate glasanja u roku od 24 sata od zatvaranja biračkih mesta.

Na svim biračkim mestima danas u Beogradu izborni proces je u toku, 94 odsto biračkih mesta otvoreno je na vreme, tri odsto biračkih mesta otvoreno je pre vremena, a tri sa zakašnjenjem, saopštila je posmatračka misija CRTA.

Posmatrači organizacije CRTA koji su raspoređeni na 450 biračkih mesta, na osnovu slučajnog i reprezentativnog uzorka saopštili su da je vreća sa izbornim materijalom bila osigurana zatvornicom prilikom prijema na 99 odsto biračkih mesta

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track