Najnovije vesti

ŠAPIĆ: Izbori neravnopravni, neko se viđao sa Merkelovom i Putinom, a ja nisam mogao telefonom da dobijem ni Žiku iz Sopota
Foto: Damir Dervišagić

loša atmosfera

ŠAPIĆ: Izbori neravnopravni, neko se viđao sa Merkelovom i Putinom, a ja nisam mogao telefonom da dobijem ni Žiku iz Sopota

Izbori 2018.

BEOGRAD - Kandidat za gradonačelnika Beograda izjavio je da atmosfera u kojoj je tekla izborna kampanja nije dobra za društvo.

 

foto: Damir Dervišagić

Ipak, on je rekao i da je “kampanja najmanji problem, jer živimo u sistemu koji je takav-kakav je i ne dozvoljava ti da pokažeš šta znaš i umeš“.

 

“Mi sa Novog Beograda smo to najbolje osetili... Tu je pitanje te Beogradske hronike, koja je u medijskom smislu simbol grada Beograda. Moža dočekam sledeće izbore da tamo nešto opet kažem“, naveo je Šapić.

 

foto: Damir Dervišagić

Kako kaže, takva atmosfera nije dobra.

 

“Oni koji prave tu atmosferu... To nije dobro za društvo, obiće im se o glavu. Trudio sam se da na jedan drugačiji način komuniciram, da ukazujem na to što mi se ne sviđa, ali da ne širim mržnju“, istakao je Šapić.

 

foto: Damir Dervišagić

“Voleo bih da predsednik održi obećanje i da pusti nas da se takmičimo za mesto gradonačelnika. Sada smo glasali za odbornike u Skupštini grada, a bilo bi fer da smo se takmičili sa ljudima koji su vodili Beograd....Kada je neko na ovim izborima nosilac liste, a ima prilike da se viđa sa Putinom, Merkelom, a ja ne mogu na telefon da dobijem Žiku iz Sopota jer su mu rekli da mi se ne javlja. To nije baš ravnopravno“, dodao je on.

 

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je večeras da rezultat koji je ostvarila njegova grupa gradjana na današnjnim beogradskim izborima, ne ostavlja prostor za euforiju, jer neće biti u prilici da nakon izbora nešto promene u glavnom gradu.

 

foto: Damir Dervišagić

"Nema preterane euforije, ne zato što smo preterano nezadovoljni, nego zato što je nama bio cilj da se neke stvari promene, a sa devet odsto ne možemo ništa da menjamo", rekao je Šapić u prvom obraćanju novinarima nakon održanih izbora.

 

Šapić je rekao da su uslovi za održavanje izbora bili nepovoljni, ali da su ih svi učesnici gradskih izbora prihvatili takve kakve jesu, samom činjenicom da su izašli na izbore i da sada nema mnogo smisla nepriznavanje pobede ili rezultata koji su ostvareni.

 

(Kurir.rs/B92/Beta)