IPSOS: Izbori pokazali da građani žele kontiunitet
Foto: Tanjug/Tanja Valič

opozocija dobila novog lidera

IPSOS: Izbori pokazali da građani žele kontiunitet

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja IPSOS Marko Uljarević ocenio je danas da su rezultati lokalnih izbora u Beogradu pokazali da građani žele kontinuitet i da su pozitivno ocenili rad gradske uprave, te da je opocizija posle jučerašnjih izbora dobila novog-staror lidera Dragana Đilasa.

Uljarević je naveo da je lista ''Aleksandar Vučić-Zato što volimo Beograd'', prema preliminarnim rezultatima, osvojila više od 45 odsto prema preliminarnim rezultatima i da SNS može sama da formira vlast u prestonici.

foto: Zorana Jevtić

''Zajedno sa socijalistima imaju više od polovine biračkog tela koje je izašlo na izbore'', rekao je Uljarević.

Dodaje da je opozicija dobila ''starog-novog'' lidera Dragana Đilasa, ističući da su u biračkom telu opozicije promene od 2014.godine veoma česte.

''Bila su velika očekivanja od Saše Radulovića, Saše Jankovića...Sa 18 odsto koliko je osvojio, Đilas je novi lider opozicije koji će sigurno pokušati da kapitalizuje izborni rezultat u Beogradu. Očekujem promene na opozicionoj sceni koja je već dugo defragmentisana'', kazao je Uljarević.

Prema njegovim rečima, beogradski izbori bili su do sada najteži za prognoziranje zbog, kaže, velikog broja listi, mnogo novih kandidata koji nisu učestvovali na prethodnim izborima i zbog neobičnih koalicija.

''Uradili smo u petak istraživanje koje nismo mogli da objavimo zbog predizborne tišine. Birači manjih stranaka, kako se približava izborni dan, postaju svesni da je teško da će njihova stranka preći cenzus i u poslednjem trenutku odlučuju da glasaju za nekog drugog'', naveo je direktor IPSOS-a.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na pitanje da li bi se preslikali rezultati beogradskih izbora da su juče održani i parlamentarni izbori, rekao je da bi SNS verovatno imala bolji rezultat i nekoliko procenata više.

Upitan da li osim predsednika SNS Aleksandra Vučića, koji je poslednjih dana govorio o komunikaciji sa istraživačima javnog mnjenja, to čine i ostali akteri na političkoj sceni, naveo je da to svi rade i da je nemoguće ostvariti određeni rezultat, a da nisu korišćena istraživanja.

''Većina naših političara se ograđuje od toga, iako zovu agencije svakog dana. Vučić otvoreno govori o tome, ali on ne kreira politiku na osnovu istraživanja javnog mnenja. Da je tako ne bi se održala Parada ponosa, Vučić ne bi otvarao unutrašnji dijalog o KiM, ne bi išao u Srebrenicu...'', smatra Uljarević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SIN DANILO PRVI ČESTITAO VUČIĆU: Pogledajte momenat kada se to desilo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track